Sütlü yemekler...

SÜT ÇORBASI(3 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı süt

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı tereyağı

2 adet küçük boy havuç

2 çorba kaşığı pirinç

Tuz

Karabiber

2 çorba kaşığı tuzsuz badem

Hazırlanışı:

Tereyağını eritip, küp doğranmış havucu hafifçe oteleyin. Bir tencereye süt, su ve havucu ekleyip, pişmeye bırakın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Bademleri sıcak suda 4-5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kavurun. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...