Sütlü tatlılar

Kadayıflı Yalancı Tavukgöğsü

   Malzemeler

250 gram tel kadayıf 

1 su bardağı ufalanmış kadayıf 

5 çorba kaşığı tozşeker 

1 kg soğuk süt 

4 çorba kaşığı tepeleme un 

1 adet yumurta 

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 

1 tatlı kaşığı tereyağı 

Kadayıflı Yalancı Tavukgöğsü Yapılışı

250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan tozşeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın. Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı tozşeker karışımını serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...