Fırında Peynirli Kumpir

Fırında Peynirli Kumpir

Fırında pişmiş patatesin içine eriyen peynirle hazırlanan kumpir, pratik sunumu ve nefis lezzetiyle hem atıştırmalık hem de ana yemek olarak sofralara yakışıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını fırçalayarak temizleyin. Her bir patatesin üzerine bıçakla birkaç küçük delik açın.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Piştiğini anlamak için bıçakla kontrol edin. Pişmiş patatesleri fırından çıkarın. Ortadan uzunlamasına kesin ama tamamen ayırmayın.
  • 3
    İç kısmını kaşıkla hafifçe ezin. Her patatesin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin, karıştırın. Üzerine lor peynirini ekleyin.
  • 4
    Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tuzunu ayarlayın. Peynir eriyinceye kadar karıştırın. Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...