Sütlü tatlı tarifleri
GÖKKUŞAĞI(6 kişilik)
2 paket toz krem şanti, 2 su bardağı soğuk süt, 4 çorba kaşığı pudraşekeri, 2 adet yumurtanın akı, 2 çorba kaşığı tozşeker, 5-6 adet çilek, 1 çay bardağı çilek likörü, 1 adet limonun suyu, Bir tutam sarı gıda boyası, 2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
Derin bir kapta toz krem şantiyi, sütle mikserleyin. Pudraşekerini ekleyip karıştırın. Başka bir kapta yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın. Yavaş yavaş tozşekeri ilave ederek yumurta aklarını mikserle çırpmaya devam edin. şeker iyice eridikten sonra, krem şantili karışımı ekleyip iyice karıştırın. Karışımı 3 ayrı kaba boşaltın. Birinci kaba çilek ve çilek likörünü, ikinci kaba limon suyu ve gıda boyasını, üçüncü kaba dövülmüş antep fıstığını koyup ayrı ayrı karıştırın. Silindir bir kalıbın içine önce çilekli karışımı yayıp spatula ile üzerini düzeltin. İkinci kat olarak limonlu karışımı yayıp spatula ile düzeltin. En üste fıstıklı karışımı yayıp üzerini düzeltin. Kalıbı derin dondurucuda 3 saat bekletin. Gökkuşağını servis tabağına çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.
Sütlü tatlı tarifleri
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI(4 kişilik)
1 litre süt, 8 çorba kaşığı irmik, 8 çorba kaşığı tozşeker, 2 paket vanilya, 500 gram çilek, Üzeri için: 2 paket tart jölesi, 2 çay bardağı vişne suyu, 2 çorba kaşığı tozşeker, Vanilya
Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ısınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Karışımın yarısını kelepçeli kalıba yayın. Üzerine çilek dilimleri dizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin. Bu arada tart jölesini vişne suyu, vanilya ve tozşeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Jöleyi pastanın ortasından başlayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
Sütlü tatlı tarifleri
KREM KARAMEL(4kişilik)
Krem karamel karışımı:İki buçuk su bardağı süt, 5 çorba kaşığı tozşeker, 4 adet yumurta, 1 paket vanilya, Karamel için:1 su bardağı tozşeker, 2-3 damla limon suyu Hazır Üzeri için:Hazır krem karamel sosu
Karamel için tozşeker ve limon suyunu, orta ısılı ocakta koyu renk alana kadar pişirin. Karışımı krem karamel kaplarının tabanına pay edin. Krem karamel için sütü ocakta ısıtın. Ayrı bir yerde tozşeker ve yumurtayı karıştırıp, ocaktaki sıcak süte ilave edin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın. Krem karamel karışımını, kaplardaki karamelin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuyunca, kapları servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine krem karamel sosu gezdirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Aşçının notu: Hazır krem karamel sosunu marketlerden temin edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler