Sultani bezelye
Sultani bezelye ile hazırladığımız lezeetli tarifleri denemenizi öneriyoruz...
ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg sultani bezelye
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet domates
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ılık su
Tuz
Hazırlanışı:
Bezelyeleri ayıklayın. Soğanı irice, havucu ise zar şeklinde doğrayın. Bezelye, soğan ve havucu tencereye alın. Zeytinyağını ilave edin. Domatesi bütün şekilde tencereye yerleştirin. Tozşeker, kıyılmış dereotu, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştiğinde servis tabağına dizerek, ortasına domatesi yerleştirin. Arzuya göre dereotu ile servis yapın.