Soya soslu deniz lezzetleri

Soya ile deniz ürünlerinin muhteşem flörtü...

SOYA SOSLU ÇİNEKOP(4 Kişilik)

8 adet çinekop, 10-12 adet mantar, 8-10 adet arpacık soğan, 2-3 diş sarmısak, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı soya sosu, 4-5 adet tane karabiber, 1 tutam fesleğen

Çinekopları ayıklayıp, kılçıklarını çıkarın. Bir güveç kabının içine ortadan ikiye bölünmüş mantar, soğan ve sarmısağı yerleştirin. Üzerine balığı dizin. Derin bir kapta zeytinyağı ve soya sosunu karıştırıp, balığın üzerine gezdirin. Tane karabiber ve fesleğen serpin. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile örtün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında balık soya sosunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...