Sonbaharın en lezzetli tatlıları

 Portakallı Tatlı Tarifi (8 kişilik)

 5 kahve fincanı tozşeker
5 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı margarin
Şerbet için:
Dört buçuk su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1/4 limon dilimi
Bir buçuk su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı ince rendelenmiş
portakal kabuğu
Süslemek için: 1 su bardağı krem şanti
Yarım çay bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı fındık


Şekeri ve oda sıcaklığındaki yumurtaları beyazlaşana dek çırpın. Sıvıyağı, portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Yuvarlak ya da dörtgen bir cam tepsiyi margarinle yağlayın. Tepsinin sadece taban kısmına un serpiştirin. Karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. Çırpma teli ya da tahta kaşıkla çırpmadan karıştırıp, tepsiye boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Şerbet için, şeker, su ve limon dilimi ile birlikte kaynatın. Şerbeti ateşten alıp, soğuttuktan sonra portakal kabuğu ile bir buçuk su bardağı portakal suyunu ekleyin. Tatlı hamuru piştiğinde fırından alıp, ters çevirerek, başka bir tepsiye çıkarın. Dilimleyin. Buzlukta soğutulan şerbeti üzerine gezdirin. Krem şantiyi yarım çay bardağı portakal suyu ile çırpın. Tatlının üzerine iri dövülmüş fındık serpin. Krema ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...