Sıradışı 12 makarna tarifi
Mantar Soslu Makarna Tarifi (4 kişilik)
1 paket makarna
1 kavanoz dilim mantar
1 kutu krema
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları zeytinyağında soteleyin. Kremayı küçük bir tavaya koyup ısıtın. Zeytinyağında sotelenen mantarı kremaya ekleyin. Sosu 1-2 dakika ocakta tutup, 1 çorba kaşığı kuru fesleğeni ilave edin. Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırıp, sıcak servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Kabaklı Fırında Makarna Tarifi (6 kişilik)
3 adet kabak
1 paket fırın makarna
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çay bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
karabiber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
1 MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp süzün. Geniş bir kaba aktarıp kenara alın. Kabakları temizleyip kabuklarıyla birlikte küçük küpler halinde doğrayın. Kırmızı biberi ince kıyın. 1 çorba kaşığı tereyağını geniş bir tavada eritip kabakları soteleyin. Üzerine kırmızı biberi katıp, 2 dakika birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.
2 Kalan tereyağını küçük bir kaba alıp eritin. Üzerine unu ekleyip rengi hafifçe dönene dek kavurun. Sütü katıp sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin ve ocaktan alın.
3 Kaşar peyniri ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. İçinden 3 çorba kaşığını kenara ayırıp, kalanının üzerine beyaz peynir ilave edin. Harmanlayıp sebzelerin üzerine dökün.
4 Kabaklı karışım ve beşamel sosu makarnanın üzerine ekleyip, harmanlayın. Daha sonra yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Kenara ayırdığınız kaşar peyniri- aydanoz karışımını üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerekservis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Fantazi Fırın Makarna Tarifi (8 kişilik)
1 paket fırın makarna
250 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet küçük boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay barda
Sıvıyağı tavaya alıp kıymayı ve yarım daire şeklinde kestiğiniz havuçları kavurun. Havuçlar yumuşayınca
bezelyeyi de üzerine ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın. Harca kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip
kenara alın. Diğer taraftan, beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip koyulaşınca ocaktan alın. Makarnayı, tuz attığınız suda, paketin üzerinde önerilen süre kadar haşlayıp, süzün. Beşamel sosu ve kaşar peynirini makarnaya karıştırın. Yağlanmış kek kalıbının
içine 2-3 sıra makarna koyun, üzerine kıymalı harçtan dökün. Üstüne tekrar makarna koyup, yeniden kıymalı
harcı dökün. En üste makarna yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Kaptan ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Domatesli Makarna Tostu Tarifi (6 kişilik)
1 paket çubuk makarna
5 adet domates
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Makarnayı tuzlu suda, paketinde belirtilen süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Domatesleri halka halka doğrayın. Yumurtayı sütle çırpın. Yağlanmış bir fırın tepsisine makarnanın yarısını dökün. Üzerine domatesleri dizip peyniri serpin. Kalan makarnayı da üzerine ekleyip düzeltin. Yumurta eklediğiniz sütü tepsinin üzerinde gezdirin. Tereyağını küçük parçalar halinde makarnanın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri