Sevgililer günü pastaları
Sevgililer günü pastaları...
SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI(8 Kişilik)
Pandispanya için:
2 adet yumurta,
yarım su bardağı tozşeker,
1 kahve fincanı un,
yarım çay kaşığı kabartma tozu,
iç kreması için:
1 su bardağından iki parmak eksik süt,
1/4 su bardağı tozşeker,
4 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta,
1 paket vanilya,
3 çorba kaşığı tereyağı,
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası,
krem şanti için:
1 paket toz krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası,
içi için:
1 adet muz,
1 adet elma,
1 adet ayva,
1 adet küçük boy nar,
ıslatmak için:
vişne suyu,
üzeri için:
beze
Pandispanya için yumurtaları ve tozşekeri kabarıncaya dek mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı yağlı kağıt ile kaplı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Pandispanyanın iç kreması için, süt, tozşeker, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırptıktan sonra tencereye aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Kremanın topaklanmaması için sürekli karıştırarak soğutun. Pandispanyayı da soğuduktan sonra ortasından enlemesine ikiye kesin. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alıp vişne suyu ile ıslatın. Üzerine iç kremadan sürün. Meyveleri küçük küpler halinde doğrayıp kremanın üzerine yayın. İkinci pandispanya katını meyvelerin üzerine yerleştirip vişne suyuyla ıslatın. Krem şanti için toz krema, süt ve gıda boyasını koyulaşana dek mikserle çırpın. Krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayın. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin. Pastanın üzerini beze ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
Sevgililer günü pastaları
NARLI KALP PASTA(6 Kişilik)
1 adet nar,
1 paket (80 gram) bitter çikolata,
2 çorba kaşığı şekersiz krema,
2 adet yumurta,
yarım su bardağı tozşeker,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağından bir parmak eksik un,
1 paket vanilya,
1 kahve kaşığı kabartma tozu,
krema için:
1 paket kaymak,
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı süzme yo¤urt,
3-4 çorba kaşığı pudraşekeri,
1 kahve kaşığı vanilya,
yarım olgun mango,
keki ıslatmak için:
Nar şerbeti
Çikolatayı krema ile birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları tozşeker ve sıvıyağla iyice çırpın. Un, vanilya ve kabartama tozunu ekleyin. Üzerine eritilmiş çikolatayı katıp karıştırın. Yumurta akını ayrı bir yerde kar haline gelinceye dek çırpın. Metal bir kaşıkla kek karışımına ilave edin. Kalp şeklindeki bir kalıbı yağlayıp, hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) yaklaşık 40 dakika pişirin. Krema için kaymağı sütle çırpın. Üzerine süzme yoğurt, pudraşekeri ve vanilya ilave edin. Pişen keki nar şerbeti ile ıslatın. Servis tabağına alıp üzerine krema sürün. Nar taneleri ve mango dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Sevgililer günü pastaları
SEVGİLİ PASTASI(8 Kişilik)
6 adet yumurta,
1 su bardağı tozşeker,
1 çorba kaşığı limon suyu,
1 paket vanilya,
1 çorba kaşığı kakao,
2 su bardağından 1 parmak eksik un,
yarım paket kabartma tozu,
keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
krema için:
1 adet yumurta,
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker,
3 çorba kaşığı un,
yarım kg süt,
yarım paket vanilya,
1 çorba kaşığı margarin,
1 çay bardağı damla çikolata,
üzeri için:
2 paket krem şanti,
2 su bardağı soğuk süt,
süslemek için:
renkli şekerlemeler
Pastanın keki için, derin bir kasede yumurta ve tozşekeri mikserle koyu yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Limon suyu ve vanilya ilave edip, 1 dakika daha çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve pastayı enlemesine 2 eşit parçaya kesin. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyip eritin. Kek parçalarını sütle ıslatın. Diğer taraftan krema için, bir tencerede yumurta, tozşeker ve unu iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun. Sütü yavaşça ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kaynayınca tencereyi ocaktan alıp, vanilya ve margarini ilave edin. Islattığınız kekin alt parçasını servis tabağına alın. Üzerine krema sürün. Diğer kek parçasının kesilmiş kısmına da ince bir tabaka krema sürüp, damla çikolata serpin ve kremalı kekin üzerine kapatın. Üzeri için, bir kasede krem şanti ile soğuk sütü mikserle iyice çırpın. Kekin her tarafını krem şanti ile kaplayın. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sevgililer günü pastaları
KALP PASTA(8 Kişilik)
Hamur için:
3 adet yumurta,
1 su bardağı tozşeker,
1.5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
5 gram vanilya şekeri,
krema için:
1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı tozşeker,
3 çorba kaşığı un,
2 adet yumurta,
üzeri için:
1 su bardağı krem şanti,
1 çay kaşığı tozşeker,
1 su bardağı süt,
pembe gıda boyası,
arasına:
meyve dilimleri,
Hamur malzemesini mikser ile 5 dakika çırpın. Kalp şeklinde bir kalıba döküp, 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, sütü ocağa koyun. Ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı tozşeker, 2 adet yumurta ve 3 çorba kaşığı unu karıştırın. Karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ekleyip, çırparak pişirin. Soğumaya bırakın. Pastanın dışı için, 1 su bardağı krem şanti, 1 çay kaşığı şeker ve 1 su bardağı sütü mikser ile karıştırın. Pişen keki yatay olarak üç parça halinde kesin. Alt katına kremayı yayın. Meyve parçalarını koyun. Üzerine bir miktar şanti koyup, diğer kek katını serin. Tekrar krema ve şanti koyun. Üçüncü kek parçasını üzerine yerleştirin. Son olarak bıçak yardımı ile pastanın dışını şanti kaplayın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler