Omega-3 zengini semizotu
Omega-3 zengini semizotu dalak ağrısından böbrek taşı düşürmeye kadar her derde deva...
SEMİZOTU SALATASI(2 kişilik)
1 demet semizotu, 2 adet kuru kayısı, 4 adet kurutulmuş domates, Sos için:1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, yarım çay bardağı sirke, tuz, karabiber
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Suları süzüldükten sonra derin bir kaseye alın. 1 adet kuru kayısı ve 2 adet kuru domatesi küçük küçük doğrayın ve semizotuna ilave edin. Sos için dövülmüş sarmısağı, zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, bir tutam tuz ve karabiberi bir kaba koyarak karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Geri kalan kuru kayısı ve domateslerle süsleyerek servis yapın.
Omega-3 zengini semizotu dalak ağrısından böbrek taşı düşürmeye kadar her derde deva...
SEMİZOTU SALATASI(2 kişilik)
1 demet semizotu, 2 adet kuru kayısı, 4 adet kurutulmuş domates, Sos için:1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, yarım çay bardağı sirke, tuz, karabiber
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Suları süzüldükten sonra derin bir kaseye alın. 1 adet kuru kayısı ve 2 adet kuru domatesi küçük küçük doğrayın ve semizotuna ilave edin. Sos için dövülmüş sarmısağı, zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, bir tutam tuz ve karabiberi bir kaba koyarak karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Geri kalan kuru kayısı ve domateslerle süsleyerek servis yapın.
Semizotu salatası
KIRMIZI SOĞANLI SEMİZOTU SALATASI(6 kişilik)
1 demet semizotu, 300 gram tavuk ciğeri, 2 diş sarmısa, 2 adet kırmızı soğa, 3 adet domates, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber
Tavuk ciğerini kuşbaşı kesip, sıvıyağ koyduğunuz tavaya alın. Sarmısakları küçük küçük kesip, tavuk ciğerine ilave edin. Birlikte 3-4 dakika kavurun. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Semizotlarını yıkayıp, doğrayın. Kırmızı soğanları halka halka kesin. Domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Salata sosunu hazırlamak için, sıvıyağ, sirke ve şekeri iyice karıştırın. Bunlara tuz ve karabiberi ekleyin. Domatesleri, semizotunu, soğanları ve ciğeri servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız salata sosunu üzerlerine döküp servis yapın.
Sosu için: 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 tutam tozşeker, tuz, karabiber
TARİF DETAYSemizotu salatası
TULUM PEYNİRLİ SEMİZOTU SALATASI(4 kişilik)
1 demet semizotu,100 gram tulum peyniri, 1 çay bardağı ceviz içi, 5 adet kiraz domates, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon, 1çay kaşığı tuz
Semizotunun yapraklı kısımlarını temizleyip, iyice yıkayın. İrice kıyın veya elinizle parçalayıp salata tabağına alın. Üzerine ufalanmış tulum peyniri, irice parçalanmış ceviz ve ikiye bölünmüş domates serpiştirin. Zeytinyağı, limon suyu gezdirip, tuzunu ayarlayarak servis yapın.
TARİF DETAYSemizotu salatası
TAHILLI SEMİZOTU SALATASI(6 kişilik)
1 çay bardağı mercimek, 1 çay bardağı nohut, 1 demet semizotu, 5-6 adet kiraz domates
Nohudu akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. Yeniden su ekleyip yumuşayana dek haşlayın. Mercimeği hafif diri kalacak şekilde haşlayıp, suyunu süzün. Mercimek ve nohudu servis tabağına alın. Üzerine ayıklanmış semizotu ve kiraz domates ekleyip harmanlayın. Sos için zeytinyağı, balzamik sirke, limon suyu, dijon hardalı ve balı karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Sos için: 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı balzamik sirke, 1 adet limon, 1 çay kaşığı dijon hardalı, 1 çorba kaşığı bal
TARİF DETAYSemizotu salatası
ENGİNARLI SEMİZOTU SALATASI(4 kişilik)
1 demet semizotu, 2 adet enginar,yeteri kadar su, yarım limonun suyu, yarım demet su teresi, 10 adet kiraz domates, 5 dal taze soğan, 5 dal dereotu, 5 dalnane, tuz
Enginarı limon suyu ve tuz eklenmiş suda haşlayın. Süzüp arzunuza göre doğrayın ve kenara alın. Semizotu ve suteresini temizleyip doğradıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine, enginar, ikiye bölünmüş kiraz domates, kıyılmış taze soğan, dereotu ve nane ilave edip harmanlayın. Sos için yoğurt, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Üzerine sarmısak, nane ve tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Sos için: 2 çorba kaşığı yoğurt, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 diş dövülmüş sarmısak, 1 tatlı kaşığı nane, tuz
TARİF DETAYSemizotu salatası
PEYNİR SOSLU SEMİZOTU SALATASI(6 kişilik)
1 demet semizotu, 4 yaprak marul, 50 gram kaşar peyniri, 6 adet kiraz domates, 8 adet biberli yeşil zeytin
Salata için semizotunu ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Yıkanmış marul yaprağıyla birlikte servis tabağına alın. Üzerine küp doğranmış kaşar peyniri, dilimlenmiş kiraz domates ve yeşil zeytini yerleştirin. Sos için labne peyniri, yoğurt, beyaz peynir, sarmısak ve zeytinyağını robottan geçirin. Salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Sos için:1 paket labne peyniri, 3 çorba kaşığı yoğurt, 50 gram beyaz peynir, 3 diş sarmısak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı
TARİF DETAYSemizotu salatası
SARIMSAKLI SEMİZOTU SALATASI(4 kişilik)
Yarım kg semizotu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu, 3 diş sarmısak, 10-15 adet kiraz domates, tuz
Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın. Zeytinyağı, limon suyu tuz ve ezilmiş sarmısağı karıştırarak sos hazırlayın. Kiraz domatesleri salataya ekleyip, sosu da üzerine gezdirerek servis yapın.
TARİF DETAYSemizotu salatası
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI(2 kişilik)
500 gr yabani semizotu (pirpirim), 2 su bardağı süzme yoğurt, 1 limonun suyu, yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, kristal kayatuzu, pul biber (ağız tadına göre)
Semizotlarını güzelce temizleyin, sirkeli suda bekletin ve durulayın (küçük siyah tohumları varsa atmayın). Semizotu yapraklarını, dallarından yaprak yaprak ayırın. Dal kısımlarını da ince ince doğrayın ve bir salata kâsesine koyun. Ayrı bir kâsede yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp çırpın ve semizotlarının üzerine ilave edip karıştırın. Arzuya göre üzerine pul biber serpip servis edin.
TARİF DETAYSemizotu salatası
BİBER YATAĞINDA SEMİZOTU SALATASI(6 kişilik)
Yarım demet semizotunun yaprak kısımları, 3 adet kırmızı biber, 1 su bardağı yoğurt, 3 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 4 adet kiraz domates, tuz
Biberleri ikiye bölüp saplarını koparmadan tohumlarını temizleyin ve kenara alın. Semizotunu yıkayıp süzdükten sonra bir kaseye aktarın. Üzerine yoğurt, sarmısak, sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip harmanlayın. Biberleri servis tabağına alın. İçlerine semizotunu koyun. Kiraz domatesle süsleyip servis yapın.
TARİF DETAY