Salkımdaki lezzet taneleri: Üzüm

KREMALI BİSKÜVİ(8 Kişilik)

Malzemeler:

1 salkım beyaz üzüm

2 su bardağı un

150 gram tereyağı

Yarım su bardağı pudraşekeri

1 paket vanilya

3 çorba kaşığı irmik

Krema için:

1 çay bardağı beyaz üzüm suyu

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı pudraşekeri

2 çorba kaşığı krema

Üzeri için:

Pudraşekeri

Hazırlanışı:

Un, tereyağı, pudraşekeri, vanilya ve irmiği iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 2 cm olacak şekilde açın. Dilediğiniz ebattaki yuvarlak kalıpla kesin. Hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema için üzüm suyu, süt, un, pudraşekeri ve kremayı karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla çırparak soğutun İki bisküvinin arasına krema koyup üzüm yerleştirin. Bisküviler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine dilimlenmiş üzüm yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...