Salata ziyafetine hazır olun!
Brokoli Salatası Tarifi (5 kişilik)
125 gram brokoli
1 adet orta boy havuç
1 küçük boy kırmızı lahana
3 çorba kaşığı mısır konservesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 BROKOLİLERİ küçük dallara ayırıp, tuzlu sıcak su ile haşlayalım. Sonrasında brokolileri kepçeyle alıp suyunu süzdürelim. 2 Havucu jülyen (uzun ince) dilimleyelim. Ayrı bir kapta tuzlu sıcak su içinde haşlayalım. 3 Kırmızı lahanayı sıcak suya batıralım. 5 dakika beklettikten sonra sudan çıkarıp doğrayalım. Tüm bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına yerleştirip etrafına mısır tanelerini serpelim. Sosu için bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve tuzu iyice çırpıp, sebzelerin üzerine gezdirelim.
Aşçının notu: Hazırladığınız salata sosunu, sebzeler sıcakken üzerlerine gezdirirseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.
Brokoli Salatası Tarifi (5 kişilik)
125 gram brokoli
1 adet orta boy havuç
1 küçük boy kırmızı lahana
3 çorba kaşığı mısır konservesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
1 BROKOLİLERİ küçük dallara ayırıp, tuzlu sıcak su ile haşlayalım. Sonrasında brokolileri kepçeyle alıp suyunu süzdürelim. 2 Havucu jülyen (uzun ince) dilimleyelim. Ayrı bir kapta tuzlu sıcak su içinde haşlayalım. 3 Kırmızı lahanayı sıcak suya batıralım. 5 dakika beklettikten sonra sudan çıkarıp doğrayalım. Tüm bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına yerleştirip etrafına mısır tanelerini serpelim. Sosu için bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve tuzu iyice çırpıp, sebzelerin üzerine gezdirelim.
Aşçının notu: Hazırladığınız salata sosunu, sebzeler sıcakken üzerlerine gezdirirseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.
Salata ziyafetine hazır olun!
Kıtır Ekmekli Salata Tarifi (6 kişilik)
6 dilim çok tahıllı ekmek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
1 adet kırmızı biber
3 adet salatalık
20 adet kiraz domates
200 gram örgü peynir
3 dal fesleğen
Yarım çay bardağı dörde bölünmüş ceviz içi
Tuz
Üzerine:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 EKMEK dilimlerini küp doğrayıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika tutup kenara alın. 2 Soğanı piyazlık, kırmızı biber ve salatalıkları halka doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Peyniri küp doğrayın. Doğradığınız malzemeleri servis tabağına alın. Ekmek, ceviz ve fesleğen yapraklarını ilave edin. Üzerine zeytinyağı, limon, suyu ve tuz ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Demirhindi Soslu Yeşil Salata Tarifi (4 kişilik)
1 adet göbek salata
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
3-4 adet kiraz domates
Sos için:
50 gram demirhindi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2-3 parça taze zahter
Tuz
GENİŞ bir kapta kıyılmış göbek salata, mısır, Meksika fasulyesi ve dilimlenmiş domatesi harmanlayın. Sos için demirhindiyi ufak parçalara ayırıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynatıp, kaşık yardımıyla ezin ve soğumaya bırakın. Demirhindi, zeytinyağı, nar ekşisi, zahter ve tuzu iyice çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Salata ziyafetine hazır olun!
Renkli Salata Tarifi (4 kişilik)
4 kişilik
1’er adet kırmızı, sarı ve turuncu biber
1 adet kırmızı soğan, 2 adet salatalık
10 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı doğranmış biberli zeytin
50 gram beyaz peynir
Sos için: Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 diş dövülmüş sarmısak, tuz
BİBERLERİ iri küp şeklinde doğrayın ve salata kasesine alın. Piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış salatalık ve dörde bölünmüş domatesi ilave edin. Zeytin ve küp doğranmış beyaz peyniri ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Sos için bir kasede zeytinyağı, limon suyu, sarmısak ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.