Sağlık dolu bir sahur
SIVI TÜKETMEK ŞART
Sahurlarda standart bir mönüyü uygulamak yerine, vücudunuzun ihtiyaçlarına göre ayarlama yapmanız sağlık açısından daha doğru olur. Sahurda tüketebileceğiniz gıdaları önce üç ana başlık altında toplayalım: Sıvı gıdalar Katı gıdalar Şifalı gıdalar
Sağlık dolu bir sahur
KIZARMIŞ EKMEK
Limon ve zeytinyağı soslu salata ile yanında kızarmış tam tahıllı organik ekmek tüketebilirsiniz. 1 çorba kaşığı balı tek başına ya da tereyağlı, kızarmış tam tahıllı organik ekmekle tüketebilirsiniz. 1 çorba kaşığı keten tohumunu öğüttükten sonra tek başına veya bir çorba kaşığı bal ile beraber yiyebilirsiniz. Keten tohumunun yanında mutlaka bir bardak su için. Su; bağırsak hareketlerini uyarmaya yardımcı olur ve kabızlığı engeller. Aksi takdirde keten tohumu, bağırsak duvarlarına yapışır ve kabızlığa sebep olur. Keten tohumu tüketerek Ramazan boyunca Omega-3'ün iltihap önleyici, damar açıcı, kansere karşı koruyucu etkilerinden faydalanmış olursunuz.
Sağlık dolu bir sahur
CEVİZ, FINDIK, BADEM YİYİN
Sahur sofrası hafif bir kahvaltı gibi olmalı ama yine kişinin ihtiyaç duyduğu karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri içermelidir. Yani hem sindirimi kolay hem de tok tutan özellikte olmalıdır. Yağlı tohumlar, besinlerin mideden geçiş hızını yavaşlatır ve tokluğun uzamasına neden olur. Bu nedenle sahurda ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlardan belli miktarlarda tüketebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler