Ramazan konukları için
Mercimek Çorbası Tarifi
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet soğan
4 su bardağı su
3 su bardağı et veya tavuk suyu
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Üzerine: Nane
AYIKLANMIŞ mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Ramazan konukları için
Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi
3 adet soğan
2 adet domates
1 kg çalı fasulyesi
1 su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
TENCEREYE küçük doğranmış soğanları, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuz ekleyin. Elinizle sıkarak iyice ezilmelerini sağlayın. Daha sonra, kılçıklarını bıçakla sıyırdığınız ve ortadan ikiye böldüğünüz fasulyeleri koyun. İyice karıştırıp, zeytinyağı ilave edin. Tozşekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak, fasulyeler hafifçe renk değiştirene kadar kuvvetli ateşte pişirin. Rengi değişen fasulyelere, sıcak su ekleyin. Fasulyeler suyunu iyice çekip yumuşak bir hal alana dek pişirin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. İyice soğuyan fasulyeleri servis tabağına alıp, soğuyunca servis yapın.
Ramazan konukları için
Pırasalı Börek Tarifi
4 adet pırasanın beyaz kısımları
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yufka
Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam
İÇ harcı için tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğan ve ince halka şeklinde kıyılmış pırasayı kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. Birkaç dakika pişirip ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ilave edin. Şöyle bir çevirip ocaktan alın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine koyun. Yeniden zeytinyağlı karışımdan sürün. Yufkayı 8'e bölüp, yuvarlak kısımlarına pırasalı harçtan koyun. Uçlarını içe kıvırmadan çok sıkı olmayacak şeklide sigara böre¤i sarar gibi sarın. Daha sonra kendi etrafına dolayarak gül şekli verin. Tüm yufka parçalarını aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp böreklerin üzerine bolca sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
Ramazan konukları için
Etli Kırmızı Biber Dolması Tarifi
18 adet orta boy kırmızı
salçalık biber
300 gram orta yağlı
dolmalık kıyma
3 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1’er tatlı kaşığı kekik, nane,
yenibahar, kimyon
Bir buçuk çorba kaşığı
biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
BİBERLERİN üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri, soğanları ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Sarmısağı, baharatları ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Ramazan konukları için
Fırında Kuzu İncik Tarifi
6 adet kuzu incik
3-4 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1/4 su bardağı zeytinyağı
Ezilmiş sarmısakları, yeterince, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımla kuzu incikleri iyice ovun. Fırın kabına dizin. Üstü kapalı olarak 200 derece fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar