Pratik bir Ramazan...
İftara hazırlanırken ''yetişemeyeceğim'' stresi yaşamadan, pratik ama leziz yemekler hazırlayabilirsiniz...
NANELİ YAYLA ÇORBASI(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Bu karışıma haşlanmış pirinci ekleyin. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Kaynayan sudan 1 kepçe yoğurtlu karışıma döküp, ılıştırın. Bu karışımı yavaşça suya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve kırmızı pul biberi kızdırıp, üzerine gezdirin.
Pratik bir Ramazan...
BÜZME BÖREK(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
İç malzeme için:
300 gram lor veya beyaz peynir
Üzerine:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
6-7 dal dereotu
Hazırlanışı:
Yufkanın birini düz bir zemine serin ve üzerine biraz sıvıyağ gezdirin. Lor veya rendelenmiş peynirin yarısını üzerine yayın. Yufkanın her iki ucunu büzerek ortaya doğru getirin. İkiye kesip, tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yoğurt, süt ve yumurtayı çırpın. Böreğin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış dereotu serpin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYPratik bir Ramazan...
NANELİ DOMATESLİ MAKARNA(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket (tercihen küçük boy) makarna
2 çorba kaşığı nane
1 kutu domates püresi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, tane karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı dilediğiniz kıvamda haşlayın ve suyunu dökmeden tencerede bekletin. Domates püresini, naneyi, zeytinyağını, tuz ile çekilmiş karabiberi büyükçe ve çukur bir tavaya alıp, orta ateşte pişirin. Daha sonra makarnayı süzüp, kaynar sosun içine atın ve iyice karıştırıp servis yapın.
TARİF DETAYPratik bir Ramazan...
FIRINDA KAMBER BİBER(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg kamber biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Servis için:
Sarmısaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Kamber biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp irice doğrayın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
TARİF DETAYPratik bir Ramazan...
ISPANAKLI YUMURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
Yarım kg ıspanak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kırmızı soğan
Tuz, pulbiber
Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayın ve ince kıyarak kenara alın. Sıvıyağı ve tereyağı geniş bir tavaya alarak kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanların rengi dönünce üzerine ıspanağı ilave edin. Tuz ve pulbiber ekleyerek pişmeye bırakın. Ispanak suyunu çekince tavada dört adet yuva oluşturun ve her birine bir yumurta kırın. Üzerine tuz serpip pişmeye bırakın. Yumurtalar katılaşınca ocaktan alıp servis yapın.
TARİF DETAYPratik bir Ramazan...
LİMONLU İRMİK TATLISI (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Hazırlanışı:
Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaştığında, servis yapacağınız kabın içini su ile iyice ıslatın. Tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY