Pratik bir Ramazan...
NANELİ YAYLA ÇORBASI(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Bu karışıma haşlanmış pirinci ekleyin. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Kaynayan sudan 1 kepçe yoğurtlu karışıma döküp, ılıştırın. Bu karışımı yavaşça suya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve kırmızı pul biberi kızdırıp, üzerine gezdirin.
Pratik bir Ramazan...
LİMONLU İRMİK TATLISI (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Hazırlanışı:
Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaştığında, servis yapacağınız kabın içini su ile iyice ıslatın. Tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler