Portakalın lezzet kattığı tarifler
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta
Malzemeler
Portakal marmeladı için:
3 adet portakalın kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
2 adet portakalın suyu
3 su bardağı tozşeker
Pandispanya için:
1 paket pandispanya unu
2 çorba kaşığı tozşeker
7-8 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilyalı puding
Üç buçuk su bardağı+2 kahve fincanı süt
150 gram fındık
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta Yapılışı
Portakal marmeladı için portakal kabuklarını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp, bir gece dinlendirin. Suyunu süzüp, yıkayın. Yeniden su ekleyip, bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu süzüp, dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve tozşekerle birlikte kısık ateşte kaynatın. Blenderden geçirip, bir taşım daha kaynatın. Pandispanya için pandispanya unu, 1 çorba kaşığı tozşeker ve suyu, mikserde önce düşük devirde sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Büyükçe bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine pudraşekeri serpip, pişen pandispanyayı üzerine yerleştirin. Pişmiş kağıdı çıkarıp, diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp, yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine portakal marmeladı sürün. Tekrar rulo yapın. Pudingi sütle pişirip, rulonun üzerine sürün. Fındığı tozşekerle birlikte blenderden geçirip pastanın üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta
Malzemeler
Portakal marmeladı için:
3 adet portakalın kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
2 adet portakalın suyu
3 su bardağı tozşeker
Pandispanya için:
1 paket pandispanya unu
2 çorba kaşığı tozşeker
7-8 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilyalı puding
Üç buçuk su bardağı+2 kahve fincanı süt
150 gram fındık
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta Yapılışı
Portakal marmeladı için portakal kabuklarını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp, bir gece dinlendirin. Suyunu süzüp, yıkayın. Yeniden su ekleyip, bir taşım kaynatın. Tekrar suyunu süzüp, dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve tozşekerle birlikte kısık ateşte kaynatın. Blenderden geçirip, bir taşım daha kaynatın. Pandispanya için pandispanya unu, 1 çorba kaşığı tozşeker ve suyu, mikserde önce düşük devirde sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıtla kaplanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek, yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Büyükçe bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine pudraşekeri serpip, pişen pandispanyayı üzerine yerleştirin. Pişmiş kağıdı çıkarıp, diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp, yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine portakal marmeladı sürün. Tekrar rulo yapın. Pudingi sütle pişirip, rulonun üzerine sürün. Fındığı tozşekerle birlikte blenderden geçirip pastanın üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
Portakalın lezzet kattığı tarifler
Portakal Kabuklu Bisküvi
Malzemeler
3/4 su bardağı un
1 paket buğday nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
100 gram margarin
2 adet portakalın kabuğu
Portakal Kabuklu Bisküvi Yapılışı
Öncelikle portakallardan birinin kabuğunu ince, birini kalın olarak rendeleyin. Unu, buğday nişastası ve kabartma tozu ile derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşekeri, yumurtayı ve buzdolabından yeni çıkarılmış ve küp küp kesilmiş margarini ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Rendelenmiş kabukları da hamura katın. Hamuru tekrar yoğurun. Daha sonra hamuru ikiye bölün. İki parçayı da düz bir zemin üzerinde 5-6 mm kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Yağlanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
TARİF DETAYPortakalın lezzet kattığı tarifler
Portakallı Kereviz
Malzemeler
1 kg kereviz, 2 adet portakal
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon, 1 adet elma
10 adet arpacık soğan
1’er çorba kaşığı hardal ve bal
1 su bardağı su
Portakallı Kereviz Yapılışı
Zeytinyağı ile yarım limonun suyunu bir tencereye alın. Dörde böldüğünüz limonu ve kabuklarını soyup küp doğradığınız kerevizi tencereye ilave edin. Üzerine bir adet portakalın suyunu, bir adet kabuklarıyla beraber dörde böldüğünüz portakalı ve kabuklarıyla beraber irice doğradığınız elmayı ekleyin. Arpacık soğanları temizleyip bütün olarak malzemeye ilave edin. Son olarak hardal, bal ve suyu ekleyip 15 dakika pişirerek ocağın altını kapatın. Soğuk servis yapın.
TARİF DETAY