Poğaça tarifleri
Galeta Unlu Poğaça
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Galeta unu
İçine:
3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Galeta Unlu Poğaça Yapılışı
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının notu: Bu poğaçayı ıspanaklı da yapabilirsiniz.
Poğaça tarifleri
Keşli Poğaça
Malzemeler
1 çay bardağı rendelenmiş keş
2 adet kırmızı biber
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı mısıryağı
Yarım kahve fincanı sirke
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1’er çay kaşığı mahlep ve tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Kırmızı biber
Keşli Poğaça Yapılışı
Derin bir kaseye keş, 1 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, margarin, mısıryağı, sirke, yumurta akı, mahlep, toşeker, tuz ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve halka doğranmış kırmızı biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Poğaça tarifleri
Kaşar Peynirli Katmer Poğaçası
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket (10 gram) instant maya
1 tutam tozşeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için: Margarin
İçi için: Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine: Susam
Kaşar Peynirli Katmer Poğaçası Yapılışı
Yumurta, süt, sıvıyağ, toz maya, tozşeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürerek hamurları üst üste koyun ve tek bir hamur olacak şekilde, yufka büyüklüğünde açın. 16 adet üçgen kesin ve içlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Aşçının notu: Poğaçanın içine kaşar peyniri yerine patates, peynir veya kıyma kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler