Pırasa deyip geçmeyin!
PIRASA SEVMEYENLER İÇİN PIRASAYI SOFRAYA EKLEMENİN EĞLENCELİ YOLLARI
• Salatalara soğan yerine doğranabilir.
• Patates ile birlikte pişirilip püre haline getirilerek, çorba hazırlanabilir.
• Keskin tadını kırmak için az et suyu ilave edilerek pişirilebilir.
• Omlet ve melemene ilave edilebilir.
Pırasa deyip geçmeyin!
PIRASA SEVMEYENLERE SEVDİRECEK TARİF: PIRASALI OMLET
Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 adet büyük boy pırasa, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı tavuk suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı: Pırasaları enine çok ince doğrayın. Sarmısakları ince çentin. Zeytinyağında pırasa ve sarımsakları çevirin. Tavuk suyunu ilave edin ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Az miktarda tuz ilave edin. Yumurtayı üzerine kırın. Yumurta piştikten sonra üzerini kırmızı pul biber ile süsleyerek servis yapın.
1 porsiyonu 130 kaloridir.