Pilavın yanında olmazsa olmaz en leziz yemekler

 Etli Patates Yemeği Tarifi (6 kişilik)

 4 adet orta boy patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

SOĞANI portakal dilimi şeklinde 8'e bölün. Tereyağını tencereye koyup etleri ve soğanları birlikte kavurun. Üzerine elma dilimi doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika daha soteleyin. İri halkalar halinde doğranmış kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun. Bezelye, sarmısak, salça, kimyon ve tuz da ilave edin. Malzemelerin üstünü 1 parmak geçecek sıcak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...