Pilav yapımının püf noktaları
Şöyle damaklara layık bir pilav pişirmenin bazı kuralları, bu özel tada ulaşmanın ise belli başlı teknikleri var. Püf noktalarımızı değerlendirerek siz de ideal kıvamda pilavlar hazırlayabilirsiniz...
1
12
Pilav yapımının püf noktaları
Süzme tekniği ile pilav yapımı: Pirincin kaldıracağı ölçüden daha fazla su, tuzla birlikte tencereye konarak kaynatılır. Yıkanıp süzülmüş pirinç suya eklenir ve haşlanır. Daha sonra makarna süzer gibi süzülür. Tereyağı eritilir ve haşlanmış pirinç üzerine eklenerek tereyağı pirince yedirilir. 3-4 dakika pişirilip ocaktan alınır. Bu teknikle yapılan pilav daha çok rejim yapanlar ve hazım zorluğu çekenlere uygundur.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL