Pekmezin lezzet kattığı tarifler

Pekmezli Kuzu Gerdan Tarifi (4 kişilik)

4 çorba kaşığı pekmez
4 adet kuzu gerdan
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet orta boy soğan
Birer tutam tarçın ve yenibahar
Yeteri kadar sıcak su
2 dal taze kekik
Tuz


TEREYAĞINI bir tavada eritip kuzu gerdanları önlü arkalı kızartın. Daha sonra bir tencereye aktarın. Soğanları piyazlık doğrayıp tavada kalan tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine pekmez, tarçın, yenibahar ve tuz ekleyin. Bir iki çevirin ve etin üzerine dökün. Tencereye kuzu gerdanların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatın ve azaldıkça su ekleyerek et yumuşayana kadar pişirin. Kekik ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...