Patlıcanın 10 farklı hali

Etli Bostan Patlıcan Tarifi

3 adet bostan patlıcan
Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
7 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
kimyon
Tuz
5-6 dal maydanoz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su

ALACALI soyulmuş patlıcanları boylamasına ortadan ikiye kesip, tatlı kaşığı veya bıçak yardımıyla içlerini çıkarın. Kızgın sıvıyağda hafifçe kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde kuşbaşı eti, suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Sıvıyağ, kıyılmış soğan ve sarmısak ilave edip sotelemeye devam edin. 4 adet doğranmış biber ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates ekleyip 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alıp, karabiber, kimyon, tuz ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Harcı patlıcanların içlerine pay edin. Kalan 3 adet biberi ortadan ikiye keserek patlıcanların üzerlerine yerleştirin. Sos için salçayı su ile açıp, fırın tepsisinin tabanına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafif kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...