Patatesin farklı halleri
Fırında Patates Cipsi ve Patlıcanlı Sos
Malzemeler
Sos için:
2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
Yarım çay bardağı sirke
Yarım kg patlıcan közlenmiş ve ezilmiş
1 kg domates rendelenmiş
1 kg rondoda çekilmiş kırmızıbiber
1 baş sarımsak ince doğranmış
2 tatlı kaşığı tuz
Cips için:
3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
4 diş sarımsak
1 kg taze patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tepsiyi yağlamak için:
1 tatlı kaşığı (15 g) Teremyağ Gurme Kaymaklı
Fırında Patates Cipsi ve Patlıcanlı Sos Yapılışı
Öncelikle sosu hazırlamak için bütün malzemeleri tencereye alarak sos koyulaşana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirin. Sos tamamen suyunu çekip piştikten sonra kenara alın. Fırın tepsisini Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın ve daha sonra sarımsakları ortadan ikiye kesip tepsinin her tarafına bastırarak sürün. Böylelikle sarımsaklar aromasını daha iyi bir şekilde bırakacaktır. Patates cipslerini hazırlamak için; bir tavada Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Patatesleri yıkayarak kabukları ile birlikte incecik halka şeklinde kesin. Kestiğiniz patateslerin içine tuz, karabiber ve erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı koyarak karıştırın. Patatesleri fırın tepsisine yan yana dizin. Maksimum sıcaklıkta ısıttığınız fırında patatesleri 15 dk kızarıncaya kadar pişirin. Yanında hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Patateslerin istediğiniz kıtırlıkta olması için, çok ince kesmeniz ve her tarafını Teremyağ Gurme Kaymaklı ile bulamanız önemli.
Fırında Patates Cipsi ve Patlıcanlı Sos
Malzemeler
Sos için:
2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
Yarım çay bardağı sirke
Yarım kg patlıcan közlenmiş ve ezilmiş
1 kg domates rendelenmiş
1 kg rondoda çekilmiş kırmızıbiber
1 baş sarımsak ince doğranmış
2 tatlı kaşığı tuz
Cips için:
3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
4 diş sarımsak
1 kg taze patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tepsiyi yağlamak için:
1 tatlı kaşığı (15 g) Teremyağ Gurme Kaymaklı
Fırında Patates Cipsi ve Patlıcanlı Sos Yapılışı
Öncelikle sosu hazırlamak için bütün malzemeleri tencereye alarak sos koyulaşana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirin. Sos tamamen suyunu çekip piştikten sonra kenara alın. Fırın tepsisini Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın ve daha sonra sarımsakları ortadan ikiye kesip tepsinin her tarafına bastırarak sürün. Böylelikle sarımsaklar aromasını daha iyi bir şekilde bırakacaktır. Patates cipslerini hazırlamak için; bir tavada Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Patatesleri yıkayarak kabukları ile birlikte incecik halka şeklinde kesin. Kestiğiniz patateslerin içine tuz, karabiber ve erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı koyarak karıştırın. Patatesleri fırın tepsisine yan yana dizin. Maksimum sıcaklıkta ısıttığınız fırında patatesleri 15 dk kızarıncaya kadar pişirin. Yanında hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Patateslerin istediğiniz kıtırlıkta olması için, çok ince kesmeniz ve her tarafını Teremyağ Gurme Kaymaklı ile bulamanız önemli.
Patatesin farklı halleri
Milföyde Patates Halkası
Malzemeler
5 adet patates
5 adet milföy hamuru
2 adet yumurta
100 gram beyaz peynir
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber
Milföyde Patates Halkası Yapılışı
Patatesleri iyice yumuşayana dek haşlayın. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup, ezin. Üzerine 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, ufalanmış beyaz peynir, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Düz bir zemine streç film serin. Üzerine milföy hamurlarını uç kısımları hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve un serpin. Hamuru merdane yardımıyla genişliği 15 cm olacak şekilde açın. Patatesli harcı, hamurun üzerine boydan boya yayın. Streç film yardımıyla hamuru rulo yapın. Uzun rulonun uç kısmını yuvarlak bir tepsinin ortasına koyup, kendi etrafında döndürerek tepsiye yerleştirin. Eğer milföy hamurları çok fazla yumuşamışsa, tepsiyi 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Daha sonra böreğin üzerine 3 parmak arayla, tam olarak ayırmadan, kesikler atın. Kalan yumurta sarısını bir çorba kaşığı suyla çırpın ve böreğe sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
TARİF DETAY