Patatesin farklı halleri

Fırında Patates Cipsi ve Patlıcanlı Sos

Malzemeler

Sos için: 

2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı 

Yarım çay bardağı sirke 

Yarım kg patlıcan közlenmiş ve ezilmiş 

1 kg domates rendelenmiş 

1 kg rondoda çekilmiş kırmızıbiber 

1 baş sarımsak ince doğranmış 

2 tatlı kaşığı tuz 

Cips için: 

3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı 

4 diş sarımsak 

1 kg taze patates 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 çay kaşığı karabiber 

Tepsiyi yağlamak için: 

1 tatlı kaşığı (15 g) Teremyağ Gurme Kaymaklı 

Fırında Patates Cipsi ve Patlıcanlı Sos Yapılışı

Öncelikle sosu hazırlamak için bütün malzemeleri tencereye alarak sos koyulaşana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirin. Sos tamamen suyunu çekip piştikten sonra kenara alın. Fırın tepsisini Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın ve daha sonra sarımsakları ortadan ikiye kesip tepsinin her tarafına bastırarak sürün. Böylelikle sarımsaklar aromasını daha iyi bir şekilde bırakacaktır. Patates cipslerini hazırlamak için; bir tavada Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Patatesleri yıkayarak kabukları ile birlikte incecik halka şeklinde kesin. Kestiğiniz patateslerin içine tuz, karabiber ve erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı koyarak karıştırın. Patatesleri fırın tepsisine yan yana dizin. Maksimum sıcaklıkta ısıttığınız fırında patatesleri 15 dk kızarıncaya kadar pişirin. Yanında hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Patateslerin istediğiniz kıtırlıkta olması için, çok ince kesmeniz ve her tarafını Teremyağ Gurme Kaymaklı ile bulamanız önemli.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...