Patatesin en lezzetli ve farklı halleri
Fırınlanmış Kabuklu Patates Tarifi (4 kişilik)
1 kg taze bebek (küçük) patates
Taze biberiye
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
PATATESLERİ yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın. Üzerine zeytinyağı döküp, fırında gevrek bir hal alana kadar pişirin.
Patatesin en lezzetli ve farklı halleri
Mini Kumpir Tarifi (4 kişilik)
8 adet küçük boy taze patates
1 çay bardağı konserve mısır
5-6 adet kornişon turşu
10-12 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine:
8 adet kokteyl sosis
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YIKANMIŞ patatesleri kabuklarıyla birlikte 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra üst kısmını bıçakla (+) şeklinde çizin ve tatlı kaşığıyla içini çıkarıp bir kaba alın. Bu kaba, mısır, küp doğranmış turşu, kıyılmış maydanoz, hardal, ketçap, tereyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. İçleri boşaltılmış patateslere bu karışımı paylaştırın. Diğer taraftan sosisleri iki ucundan (+) şeklinde kesin ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kumpirlerin üzerine 1'er adet sosis yerleştirin. En üste de kaşar peyniri serpin ve servis yapın.
Patatesin en lezzetli ve farklı halleri
Patatesli Yumurta Tarifi (6 kişilik)
8 adet yumurta
7-8 adet orta boy patates
6 adet taze soğanın yeşil kısımları
Yarım çay bardağı krema
5-6 dal dereotu
Tuz, pulbiber
Kızartmak için:
Tereyağı
PATATESLERİ soyup yarım parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Daha sonra bol yağda kızartın. Yağını almak için kağıt havluya çıkartın. Diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp üzerine hafifçe sotelediğiniz taze soğanları, kremayı, kıyılmış dereotunu, tuz ve pulbiberi ilave edin. Bir fırın kabına kızarttığınız patatesleri üst üste kaydırarak yerleştirin. Hazırladığınız yumurtalı karışımın yarısını üzerine dökün. Bir sıra daha patates yerleştirip kalan karışımı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurta katılaşana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Sarmısaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri