Zeytinyağlı Türlü

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanların kabuklarını temizleyip enlemesine bütün şekilde halka doğrayın ve tencerenin tabanına yerleştirin. Üzerine, alacalı soyulup bir parmak genişliğinde halka doğranmış patlıcanları dizin. Aralarına kabukları temizlenmiş sarımsak ve 2 veya 3'e kesilmiş biber yerleştirin. Yıkanmış patatesleri kabuğuyla ikiye kesip gelişigüzel koyun. En üste halka doğranmış domates dizin. Tuzunu ayarlayıp, maydanoz, zeytinyağı ve su ilave edin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin.
-
2
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL