Patates salatasının en farklı 10 hali
Ezme Patates Salatası Tarifi (6 kişilik)
1 adet soğan (ince kıyılıp tuzlanmış)
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 adet limonun suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı, tuz
3 adet doğranmış biberli zeytin
1 adet kıyılmış fesleğen yaprağı
SOĞAN hariç bütün malzemeyi ezerek karıştırın. En son soğanı ekleyip iyice karıştırın. Patatesli malzemeyi kalıba boşaltın. Birkaç saat bekletip servis yapın.
Patates salatasının en farklı 10 hali
Rulo Patates Salatası Tarifi (8 kişilik)
4 adet patates
Yarım kg havuç
1 demet dereotu veya maydanoz
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı mayonez
HAVUÇ ve patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Daha sonra kabuklarını temizleyip çatalla püre haline getirdiğiniz patatese ince kıydığınız dereotunu, tozşekeri, karabiberi, limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlanan püreyi bir parmak kalınlığında ve dikdörtgen şekilde streç film üzerine yayın. Streç filmle birlikte rulo halinde sararak katlayın. Yarım saat soğumasını bekleyin. Bezelyeyi, mayonezi ve küçük doğradığınız havuçları karıştırın ve soğuyan rulo püreyi açarak orta kısmına uzun şerit halinde yerleştirin. Patatesli ruloyu streç filmin üzerinde tekrar kıvırarak altta kalan streç filmle uzun bir servis tabağına alın. Kenarlarındaki fazla streç filmi bıçak yardımıyla kesin ve dilediğiniz şekilde üzerini süsleyerek, dilimleyip servis yapın.
Patates salatasının en farklı 10 hali
Pastırmalı ve Portakal Soslu Patates Salatası Tarifi (6 kişilik)
1 kg patates
2 adet büyük boy portakalın suyu
1 tatlı kaşığı kekik
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
100 gram pastırma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
PATATESLERİ kabukları ile birlikte tuzlu suda haşlayın. Portakal suyunu kekikle birlikte yarı yarıya azalana kadar kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ince delikli süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Patatesleri soyup arzunuza göre dilimleyin. Portakal sosu soğuduktan sonra patateslerin üzerine gezdirin. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Aynı tavaya pastırma dilimlerini koyup önlü arkalı hafifçe pişirin. Patatesin üzerine pastırma, dolmalık fıstık, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp servis yapın.
Patates salatasının en farklı 10 hali
Mercimek Filizli Patates Salatası Tarifi
10 adet patates
1 adet havuç
l Yarım su bardağı filizlendirilmiş mercimek
2 adet ince havuç
2 çorba kaşığı kapari
2 dal biberiye
Sosu için:
3 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı krema
2 dilim ezilmiş beyaz peynir
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
Tuz
PATATESLERİ haşlayıp soğutun. Kabuklarını soyup irice doğradıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerine verev doğranmış havucu, kaparileri ve filizlendirilmiş yeşil mercimekleri ekleyin. Harmanlayıp servis tabağına aktarın. Sosu için tüm malzemeyi çukur bir kaba alıp çırpma teli ile çırpın. Daha sonra salatanın üzerine gezdirin. Biberiye yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Patates salatasının en farklı 10 hali
Patates Salatası Tarifi ( 4 Kişilik )
5 adet büyük boy patates
2 çorba kaşığı tuz + 1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
250 gram mayonez
1 adet limon
2 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
PATATESLERİ kabuklarıyla birlikte, 2 çorba kaşığı tuz eklenmiş suda haşlayın. Sıcakken kabuklarını soyup küp doğrayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağını gezdirip harmanlayın. Sıcak halde buzdolabına yerleştirip, 1 gece dinlendirin. Çıkardığınızda piyazlık doğranmış soğan, mayonez, limon suyu, kapari ve kişnişi ilave edin. Karıştırıp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri