Pastane tadında 9 pasta tarifi
Bardacık İncirli Mozaik Pasta Tarifi (8 kişilik)
Bir buçuk su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
1 su bardağı sütlü damla çikolata
30 adet yulaflı bisküvi
10 adet bardacık incir
KREM ŞANTİ ve sütü katılaşana dek mikser yardımıyla çırpın. Geniş bir kaba alıp üzerine küçük parçalara bölünmüş bisküvi, ceviz ve damla çikolata ekleyip harmanlayın. Kabukları soyulup, halka doğranmış incirleri dilediğiniz bir kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. Ortasına harcı koyup, derin dondurucuda 3 saat dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Bardacık İncirli Mozaik Pasta Tarifi (8 kişilik)
Bir buçuk su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
1 su bardağı sütlü damla çikolata
30 adet yulaflı bisküvi
10 adet bardacık incir
KREM ŞANTİ ve sütü katılaşana dek mikser yardımıyla çırpın. Geniş bir kaba alıp üzerine küçük parçalara bölünmüş bisküvi, ceviz ve damla çikolata ekleyip harmanlayın. Kabukları soyulup, halka doğranmış incirleri dilediğiniz bir kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. Ortasına harcı koyup, derin dondurucuda 3 saat dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Ballı Cevizli Pasta Tarifi (8 kişilik)
Pandispanya için: 5 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı vanilya
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı erimiş margarin
Yarım paket kabartma tozu
İç kreması için: 1 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
Yarım kg süt, 1 paket vanilya
İç malzemesi için: 1 adet muz
Bir buçuk çay bardağı bal
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Üzeri için: 1 paket krem şanti
1 adet muz
Yarım çay bardağı bal
1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
PANDİSPANYA için yumurta, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı bir kasede çırpın. Unu azar azar ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Erimiş margarin ile kabartma tozunu ekleyin ve fazla karıştırmadan unlu karışıma yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Diğer yandan iç kreması için yumurta, tozşeker, un ve sütü bir tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ilave edin. Ayrı bir kapta iç malzeme için bal ve ceviz içini karıştırın ve bir kenara alın. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Birinci katına kremanın yarısını ince bir tabaka halinde sürün ve dilimlenmiş muzu dizin. Muzun üzerine kalan kremayı sürün ve onun da üzerine ballı cevizli karışımı yayın. İkinci pandispanyayı cevizli karışımın üzerine kapatın. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üzerine kaplayın. Bir spatula yardımıyla düzeltin ve dilimlenmiş muzu dizin. Muz dilimlerinin üzerine yarımşar ceviz içi yerleştirin. Dilimlerden yarısını bal, yarısını da benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat
Pastane tadında 9 pasta
Atom Pasta Tarifi (10 kişilik)
4 su bardağı süt
2 paket krem şanti
3 çorba kaşığı kakao
2 paket kakaolu pötibör bisküvi
1 paket sade pötibör bisküvi
Bir kase dövülmüş ceviz
Bir kase dövülmüş fındık
3-4 adet akide şekeri
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuruüzüm
Bir adet elma
Bir adet muz
Sos için:
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
Süslemek için:
İncir reçeli
Krem şanti, kakao ve sütü koyulaşana dek çırpın. Biraz donması için buzdolabında bekletin. Bu arada bir kabın içine, bisküvileri elinizle kırarak, ufalayın. Üzerine dövülmüş ceviz ve fındığı, küp küp kesilmiş elmayı, muzu, kuru kayısıları, kuruüzümleri ve dövülmüş akide şekerlerini ilave edin. Buzdolabından çıkardığınız kakaolu krem şantinin üzerine ekleyin ve malzemeyi karıştırın. Kalıbın içine streç film döşeyin. Hazırladığınız karışımı kalıba doldurun. Üstünü düzeltin. Donması için buzlukta bekletin. Sos için, tavaya süt, kakao, tozşeker ve margarini alın. Tahta bir kaşıkla, sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Pastayı geniş bir servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi, pastayı zedelemeden çıkarın. Üzerine, hazırladığınız sıcak sosu gezdirerek dökün. Sos biraz soğuduktan sonra üzerini incir reçeliyle süsleyip, servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Artiz Pastası Tarifi (8 kişilik)
7-8 adet pötibör bisküvi
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 paket kakao
1 adet yumurta
Yarım su bardağı çilek
1 adet çikolatalı gofret
Çilekli sos için: Yarım su bardağı çilek
Yarım su bardağı tozşeker
Krem şantiyi sütle birlikte çırpın. Kakao ve çırpılmış yumurtayı ilave edin. Küçük doğranmış çilekleri ve parçalanmış çikolatalı gofreti de ekleyerek karıştırın. Büyük bir cam kasenin içini streç filmle, uçları dışarı taşacak şekilde kaplayın. Pötibör bisküvileri kasenin tabanına ve iç kısımlarına döşeyin. Hazırladığınız kakaolu karışımı bu kasenin içine boşaltıp, streç filmin sarkan kısmını kasenin üzerine kapatın. Buzlukta en az 4 saat bekletin. Sos için, çileği, tozşekerle blenderden geçirin. 4 saat sonunda pastayı bir servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine çilekli sos gezdirerek servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Armutlu Bisküvili Pasta Tarifi (10 kişilik)
1 adet büyük boy armut
2 çorba kaşığı tozşeker
175 gram kepekli bisküvi
300 gram beyaz çikolata
3 çorba kaşığı krema
100 gram dövülmüş fındık-fıstık karışımı
Üzerine:
40 gram bitter çikolata
ARMUDU soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bisküvileri irice kırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı karıştırıp, iyice çırpın. Tüm malzemeyi karıştırıp, 18 cm çapındaki yuvarlak kalıba dökün. Buzdolabına yerleştirip, iyice donana dek dinlendirin. Bitter çikolatayı eritip, pastanın üzerine dökün. Dilimleyerek servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Ananaslı Pasta Tarifi (6 kişilik)
Sos için:
Yarım ananas
Bir buçuk su bardağı ananas suyu
1 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
Yarım su bardağı tozşeker
Kek için:
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ananas suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kahve fincanı damla çikolata
SOS için ananası küp doğrayıp tencereye alın. Ananas suyu, buğday nişastası ve tozşeker ilave edin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, kaymak tutmaması için 5 dakika telle çırpın. Kek için tozşeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Sıvıyağ ve ananas suyu ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Damla çikolata ekleyip karıştırın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Ortasına ananaslı sosun bir kısmını yayıp üzerine ikinci kat keki oturtun. Keki kare şeklinde dilimleyip, üzerine kalan ananaslı sosu gezdirin. Arzuya göre ananas dilimleri ve üzümle süsleyip servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Alman Pastası Tarifi (6 kişilik)
Hamuru için: 2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
4 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram margarin
Krema için:
İki buçuk su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
50 gram tereyağı
HAMURU için yumurta ve tozşekeri çırpın. Kalan malzemeyi sıra ile ve çırparak ekleyin. Karışımı yağlanmış 25-30 cm'lik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Krema için süt ve tozşekeri orta ateşte hafifçe ısıtın. Un, vanilya, su, yumurta ve yumurta sarısını mikserle çırpın ve ılık sütlü karışıma tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin ve karıştırın. Pastanın arasına ılık krema sürüp, arzuya göre dilimlenmiş muz yerleştirerek servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Ağlayan Pasta Tarifi (10 kişilik)
4 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Kakao sos için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
YUMURTA ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Yağlanmış kalıba yayın. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kendi kendine soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta toz krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Pastanın üzerine kakao sos yerine, hazır çikolata sosu da dökebilirsiniz.
Pastane tadında 9 pasta
Acıbademli Pasta Tarifi (10 kişilik)
5 çift büyük boy acıbadem
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı süt
Üzerine:
Rendelenmiş çikolata
ACIBADEMLERİ elinizle derin bir kaseye ufalayın. İçine yarım kutu (100 ml) krema koyun ve yoğurun. Kelepçeli kek kalıbına bu karışımı yayın ve buzlukta 3-4 saat bekletin. Diğer taraftan kalan bir buçuk paket kremayı mikserle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve kremanın içine yavaşça katıp, çırpın. Kakaoyu ekleyip, tekrar çırpın. En son sütü ilave edip, çırptıktan sonra karışımı donan tabanın üzerine yayın. Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.