Pastane tadında 9 pasta tarifi
Bardacık İncirli Mozaik Pasta Tarifi (8 kişilik)
Bir buçuk su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
1 su bardağı sütlü damla çikolata
30 adet yulaflı bisküvi
10 adet bardacık incir
KREM ŞANTİ ve sütü katılaşana dek mikser yardımıyla çırpın. Geniş bir kaba alıp üzerine küçük parçalara bölünmüş bisküvi, ceviz ve damla çikolata ekleyip harmanlayın. Kabukları soyulup, halka doğranmış incirleri dilediğiniz bir kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. Ortasına harcı koyup, derin dondurucuda 3 saat dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Pastane tadında 9 pasta
Acıbademli Pasta Tarifi (10 kişilik)
5 çift büyük boy acıbadem
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı süt
Üzerine:
Rendelenmiş çikolata
ACIBADEMLERİ elinizle derin bir kaseye ufalayın. İçine yarım kutu (100 ml) krema koyun ve yoğurun. Kelepçeli kek kalıbına bu karışımı yayın ve buzlukta 3-4 saat bekletin. Diğer taraftan kalan bir buçuk paket kremayı mikserle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve kremanın içine yavaşça katıp, çırpın. Kakaoyu ekleyip, tekrar çırpın. En son sütü ilave edip, çırptıktan sonra karışımı donan tabanın üzerine yayın. Buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri