Nostaljik tatlar

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI(4 Kişilik)

1 paket ekmek kadayıfı, 1 kg tozşeker, yarım limonun suyu, 200 gram kaymak, su

Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alın. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirin. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatın. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirin. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delin. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayın. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşması sağlayın. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirin. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.