Neşeli kanepeler
BALIKLI KANEPE
Malzemeler:
1 dilim ekmek
Beyaz krem peynir
Kırmızı biber
1 adet salatalık
Yeşillik
Hazırlanışı:
Ekmeği balık şeklinde kesin. Kalan ekmeklerle de ufak balıkları yapın. Ekmeğin üzerine krem peynir sürün. Kırmızı biberden halkalar keserek gözlerini yapın. Salatalığı dilimleyip, her bir dilimi ikiye keserek balığın pullarını oluşturun. Bunun için de krem peynir üzerine dilim dilim pulları yerleştirin. Yeşilliklerle yosun havası vermeye çalışın. Balıkları da yerleştirince tabağımız servise hazır demektir
Neşeli kanepeler
KÖFTELİ KANEPE
Malzemeler:
2 dilim çiçek kalıpla kesilmiş ekmek
Marul Yuvarlak şekil verilip pişirilmiş köfte (en sevdiğiniz şekilde hazırlayın köftenizi)
1 dilim kaşar peyniri+Krem peynir
1 adet yeşil biber
1 dilim domates
Hazırlanışı:
Öncelikle ekmekleri çiçek şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Marulu üzerine yerleştirin. Kaşar peynirinden iki ufak halka keserek top köftelerin üzerinde gözlerini ve ağzını yapın (peynirin arkasına bıçak ucu ile krem peynir sürerek yapıştırın köftelere). Yeşil biberle gözlerini tamamlayın. Bir dilim domatesin üzerine top köfteyi yerleştirin ve diğer ekmek ile şapkayı tamamlayın. Ekmeği kürdan veya tahta çubuklarla sabitleyin
Neşeli kanepeler
KEDİ ŞEKİLLİ KANEPE(1 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim çok tahıllı ekmek
1 çorba kaşığı beyaz krem peynir
1 dilim taze kaşar peyniri
1 adet kırmızı biber veya domates
1 adet siyah zeytin
1 adet ufak salatalık
Hazırlanışı:
Öncelikle kedi yapmak için bir dilim ekmeği kedimizin kafası olarak kullanacağız. Bunun için ekmeğin üst kısmından kedi için kulak kesin. Gövde bütün bir dilimden oluşacak. Üzerlerine krem beyaz peynir sürün. Kaşar peynirinden burun, gözler ve bıyığı yapın. Göz olarak zeytin yerleştirin. Kırmızı biberden tasma yapıp, gövde kısmını ve kulaklarını koyun. Salatalıktan şeritler kesip, yan çizgilerini yerleştirin.
Neşeli kanepeler
MEYVELİ KANEPELER(10 Adet)
Malzemeler:
5 adet milföy hamuru
1 paket krema
4 çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için:
Böğürtlen, Frenk üzümü, dağ çileği ve nane yaprakları
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp yarım saat bekletin. Yumuşayan hamurları tek tek merdaneyle açarak inceltin. Ortadan ikiye kesip her bir hamuru mekik kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için hamura çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Kalıptan çıkarın ve soğutun. Diğer taraftan bir kasede kremayı tozşekerle katılaşana kadar çırpın. Kremayı buzdolabında 15 dakika bekletin ve sıkma torbasına doldurun. Mekik kalıplarının içine krema sıkın. Üzerlerini meyve ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Neşeli kanepeler
SALAMLI KANEPE(15 Adet)
Malzemeler:
1 adet kepekli veya normal baget ekmek
7-8 çorba kaşığı siyah zeytin ezmesi
l 2 adet salatalık
15 dilim salam
15 adet kapari
Süslemek için:
Dereotu
Hazırlanışı:
Baget ekmeği 15 dilim halinde kesin. Üzerine zeytin ezmesi sürüp, dilimlenmiş salatalık yerleştirin. Rulo yapılmış salam dilimini kürdanla ekmeğe batırın. Üzerine kapari yerleştirin. Diğer ekmek dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler