Nefis tatlar
SEBZE ÇORBASI(6-8 Kişilik)
1 adet soğan, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet patates, 1 çorba kaşığı salça, yarım tatlı kaşığı nane, yarım tatlı kaşığı pulbiber, 1 su bardağı et ya da tavuk suyu, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 2 kök ıspanak, 2-3 dal maydanoz, tuz, karabiber
Küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Havuç ve patates ekleyip sotelemeye devam edin. Salça ekleyip karıştırın. Nane, pulbiber, et ya da tavuk suyu, su ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca pirinç, mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinç ve mercimek pişip, dağılmaya başlayınca, kıyılmış ıspanak ve maydanoz yaprağı ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Nefis tatlar
ISLAK KEK(8 Kişilik)
2 su bardağı tozşeker, 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 paket margarin, 1 paket kakao (küçük paket), iki buçuk su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
Tozşeker ve yumurtayı beyazlaşana dek çırpın. Süt, ardından eritilmiş margarin ekleyip iyice çırpın. Üzerine kakao eleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanılmak üzere karışımdan 1 su bardağını kenara ayırın. Kalan karışıma, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice çırpın. Margarinle yağlanmış orta boy fırın tepsisine boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp, kabından çıkarmadan dilimleyin. Üzerine, kenara ayırdığınız karışımı kaşık yardımıyla dökün. Ilık veya soğuk servis yapın.
TARİF DETAY