Nefis tatlar

SEBZE ÇORBASI(6-8 Kişilik)

1 adet soğan, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet patates, 1 çorba kaşığı salça, yarım tatlı kaşığı nane, yarım tatlı kaşığı pulbiber, 1 su bardağı et ya da tavuk suyu, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 2 kök ıspanak, 2-3 dal maydanoz, tuz, karabiber

Küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Havuç ve patates ekleyip sotelemeye devam edin. Salça ekleyip karıştırın. Nane, pulbiber, et ya da tavuk suyu, su ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca pirinç, mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinç ve mercimek pişip, dağılmaya başlayınca, kıyılmış ıspanak ve maydanoz yaprağı ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...