Nefis tatlar
SEBZE ÇORBASI(6-8 Kişilik)
1 adet soğan, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet patates, 1 çorba kaşığı salça, yarım tatlı kaşığı nane, yarım tatlı kaşığı pulbiber, 1 su bardağı et ya da tavuk suyu, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 2 kök ıspanak, 2-3 dal maydanoz, tuz, karabiber
Küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Havuç ve patates ekleyip sotelemeye devam edin. Salça ekleyip karıştırın. Nane, pulbiber, et ya da tavuk suyu, su ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca pirinç, mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinç ve mercimek pişip, dağılmaya başlayınca, kıyılmış ıspanak ve maydanoz yaprağı ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Nefis tatlar
ETLİ HAVUÇLU PİLAV(8 Kişilik)
2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 600 gram kuşbaşı dana eti, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet soğan, 2 su bardağı rendelenmiş havuç, iki buçuk su bardağı su, tuz, karabiber
Pirinci tuzlu ılık suda 30 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp, tereyağında hafifçe kavurun. Karabiber ekleyip, tuzunu ayarlayın. Ocaktan alıp nohutla karıştırın. Ayrı bir yerde et suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Daha sonra pilav tenceresine alıp, zeytinyağındasoteleyin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı yerleştirin. Rendelenmiş havucu da soğanın üzerine düzgünce yayıp, hafifçe bastırın. Pirinçli karışımı havucun üzerine hafif bastırarak yerleştirin. Su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Ocaktan alıp, 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkararak servis yapın.
Nefis tatlar
YUMURTALI TAZE FASULYE(4 Kişilik)
Yarım kg taze fasulye, 1 adet soğan, 1 adet domates, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 adet yumurta, tuz, pulbiber
Fasulyeyi yıkayıp ayıkladıktan sonra kaynar suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış domates ve arzu ettiğiniz büyüklükte kesilmiş fasulye ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, ocağın altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp, yemek suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Suyunu çekince üzerine yumurtaları kırıp karıştırın. umurta pişince ocaktan alın. Arzuya göre pulbiber serpip servis yapın.
Nefis tatlar
ISLAK KEK(8 Kişilik)
2 su bardağı tozşeker, 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 paket margarin, 1 paket kakao (küçük paket), iki buçuk su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
Tozşeker ve yumurtayı beyazlaşana dek çırpın. Süt, ardından eritilmiş margarin ekleyip iyice çırpın. Üzerine kakao eleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanılmak üzere karışımdan 1 su bardağını kenara ayırın. Kalan karışıma, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice çırpın. Margarinle yağlanmış orta boy fırın tepsisine boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp, kabından çıkarmadan dilimleyin. Üzerine, kenara ayırdığınız karışımı kaşık yardımıyla dökün. Ilık veya soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar