Nefis meyveli pratik tatlılar
Fırında Karışık Meyve Tatlısı Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
2 adet muz Yarım kırmızı elma Yarım portakal 7-8 adet çilek 2 tatlı kaşığı bal Yarım portakalın suyu 1/3 su bardağı konyak Yarım su bardağı yulaf ezmesi 2 çorba kaşığı çırpılmış krema veya 2 top vanilyalı dondurma
Fırında Karışık Meyve Tatlısı Yapılışı
ÇILEKLERIN sapını koparıp ikiye kesin. Elmayı ve portakalı kabuğuyla dilimleyin. Muzu soyup dilimleyin. Dilimlenmiş meyvelerin hepsini bir fırın kabına alın. Üzerlerine konyak, bal ve portakal suyunu gezdirin. Yulaf ezmesini serpip fırına verin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabaklarına alın. Çırpılmış kremayla veya vanilyalı dondurmayla servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Bardakta Meyve Kokteyli Tarifi
3 Kişilik
Malzemeler
Yarım kavun
10 adet kayısı
6 adet çilek
15 adet kiraz
2 adet kivi
1 kutu kremşanti
Yarım su bardağı süt
Karışık meyve suyu
Süslemek için:
Nane yaprakları
Bardakta Meyve Kokteyli Yapılışı
Bardakların üçte birini karışık meyve suyu ile doldurun. Kavunu büyük dilimler halinde, kayısıları ve kivileri ise küçük parçalar halinde kesip bardağın içine yerleştirin. Kiraz ve çilekleri bütün olarak bardağa koyun. Kremşantiyi de sütle çırparak bardaklara ekleyin. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Nefis meyveli pratik tatlılar
Yoğurtlu Meyveli Tatlı Tarifi
3 Kişilik
Malzemeler
20 adet çilek,
1 adet muz
1 adet kivi
3 adet altın çilek,
300 gram yoğurt
1 paket yulaflı bisküvi
Yarım çay kaşığı esmer şeker
Üzerine:
Altın çilek
Yoğurtlu Meyveli Tatlı Yapılışı
Bisküvileri robottan geçirin. 15 adet çileği ve yarım çay kaşığı esmer şekeri blenderden geçirin. Yoğurdu ekleyip, karıştırın. Kup bardağının ya da kasenin en altına çilekli-yoğurtlu karışımdan çok az yayın. Daha sonra toz bisküviden yayın. Üzerine tekrar çilekli yoğurt ekleyin. Muzu ve kalan çilekleri dilimleyip, kup bardaklarının üzerine yerleştirin. Altın çilekle süsleyip, tatlıyı buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler