Muzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Kızarmış Muz
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet olgun muz
Yarım limon
6 adet 15 cm çapında unlu tortilla
1 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
10 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 kase çikolata sos
6 top vanilyalı dondurma
Kızarmış Muz Yapılışı
MuzlarI ikiye bölün ve üzerlerine limon suyu gezdirin. Yağın 1/3'ünü bir tavaya koyup, hafif ateşte pişirin. Tortilla'ların ortasına gelecek şekilde muzları koyup, üzerine tozşeker ve bir miktar tarçın serpin. Rulo şeklinde sarıp, tepsiye dizin. Üzerine, bir fırça ile kalan yağı sürün. Kalan şekerin bir kısmı ve tarçın ilave ederek, 230 derece fırında altın sarısı olana dek kızartın. Servis tabaklarına koyup, dondurma topları ve çikolata sos eşliğinde servis yapın.
Kızarmış Muz
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet olgun muz
Yarım limon
6 adet 15 cm çapında unlu tortilla
1 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
10 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 kase çikolata sos
6 top vanilyalı dondurma
Kızarmış Muz Yapılışı
MuzlarI ikiye bölün ve üzerlerine limon suyu gezdirin. Yağın 1/3'ünü bir tavaya koyup, hafif ateşte pişirin. Tortilla'ların ortasına gelecek şekilde muzları koyup, üzerine tozşeker ve bir miktar tarçın serpin. Rulo şeklinde sarıp, tepsiye dizin. Üzerine, bir fırça ile kalan yağı sürün. Kalan şekerin bir kısmı ve tarçın ilave ederek, 230 derece fırında altın sarısı olana dek kızartın. Servis tabaklarına koyup, dondurma topları ve çikolata sos eşliğinde servis yapın.
Muzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Ballı Muzlu Milföy
4 Kişilik
Malzemeler
8 adet milföy hamuru
2 adet muz
8 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Ballı Muzlu Milföy Yapılışı
Milföyleri 2'şer tane üstüste koyarak yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Pişen milföyleri fırından çıkarın. En üst kabuğundan, milföyün kendi boyutundan biraz küçük kare kesip, tek yaprak çıkarın. Bu kestiğiniz yerde açılan küçük boşluğa dilimlenmiş muzları yerleştirin. Üzerlerine 2'şer kaşık bal gezdirin. Ceviz serpip, servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Muz Tatlısı
2 Kişilik
Malzemeler
4 adet muz
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tarçın
Muz Tatlısı Yapılışı
MUZLARIN kabuklarını soyduktan sonra bir çatalla iyice ezin. İçine yulaf ezmesi katıp karıştırın. Tarçın ilave edip, tatlıyı kuplara paylaştırın. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra, soğuk olarak servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Muz Marmeladı Tarifi
Muz Marmeladı
Follow Me on Pinterest
.
Aşçıyı Favorilerime Ekle
Tarifi Favorilerime Ekle
Benim Sofram
Sofra Tarifi
Sofra Dergisi
Ev Yapımı
1
5
4
3
2
1
Kolay
Malzemeler
7 adet muz
Bir buçuk su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu
2-3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Muz Marmeladı Yapılışı
SU ve tozşekeri kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ve püre haline getirilmiş muzu ekleyin. Arzu ettiğiniz kıvama gelene dek pişirip ocaktan alın. Karanfil ve çubuk tarçın ilave edin. Soğuyunca karanfil ve çubuk tarçını içinden alın. Kavanoza koyup, buzdolabında muhafaza edin.
Aşçının notu: Tarçın ve karanfil kokusunun daha baskın olmasını istiyorsanız, bu ikisini marmeladı pişirirken ilave edin. Verilen muz marmeladının miktarı 1 adet orta boy kavanoz içindir.
.
Muzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Muz Marmeladı
Malzemeler
7 adet muz
Bir buçuk su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu
2-3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Muz Marmeladı Yapılışı
SU ve tozşekeri kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ve püre haline getirilmiş muzu ekleyin. Arzu ettiğiniz kıvama gelene dek pişirip ocaktan alın. Karanfil ve çubuk tarçın ilave edin. Soğuyunca karanfil ve çubuk tarçını içinden alın. Kavanoza koyup, buzdolabında muhafaza edin.
Aşçının notu: Tarçın ve karanfil kokusunun daha baskın olmasını istiyorsanız, bu ikisini marmeladı pişirirken ilave edin. Verilen muz marmeladının miktarı 1 adet orta boy kavanoz içindir.
TARİF DETAYMuzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Muzlu Sarma
6 Adet
Malzemeler
1 kg süt
250 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
6 adet muz
1 paket kakaolu bisküvi
Muzlu Sarma Yapılışı
BİR tencerede margarini eritin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak unu azar azar ilave edin. Süt ve tozşekeri katıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ekleyip bir mikserle 10 dakika çırpın. Islatılmış dikdörtgen bir kabın içine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Ilındıktan sonra, büyük kareler şeklinde kesin. Üzerlerine muzları yerleştirip, rulo biçiminde sarın. Bu arada bisküviyi robotta toz haline getirip, bir tabağın içine alın. Muzlu tatlıları bisküviye bulayıp, servis tabağına dizin. Soğuyunca servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Karamelli Muzlar
4 Kişilik
Malzemeler
6 adet pişirmelik muz
1 adet limon
2 su bardağı tozşeker
1-2 çorba kaşığı susam
1 su bardağı pudraşekeri
Yarım kg süzme yoğurt
3 çorba kaşığı krema
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Karamelli Muzlar Yapılışı
1.MUZLARDAN dördünü soyup, 5 cm uzunluğunda kesin. Kararmaması için muzların üzerine yarım limonun suyunu gezdirin. Daha sonra muzların üzerindeki fazla suyu kağıt havlu yardımıyla alın.
2.Tozşekeri tavada eriterek karamel haline getirin. Muzları karamele batırıp, çıkarın. Yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine sıralayın. Üzerine susam serperek donmaya bırakın.
3.Kalan iki muzu çatalla ezin. Kalan yarım limonun suyu ile karıştırın. Pudraşekeri, süzme yoğurt ve kremayı ezilmiş muzla karıştırın. Yarım saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Kup veya kaselere pay edin. Üzerine karamelli muzları yerleştirin. Portakal kabuğu ve susam serperek, servis yapın.
Muzun lezzet kattığı 8 tatlı tarifi
Muzlu Dondurma
Malzemeler
2 kg muz
100 gram tozşeker
Yarım su bardağı su
Muzlu Dondurma Yapılışı
MUZLARI yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Tozşekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Blenderin önce yavaş sonra hızlı devri ile tozşeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis yapın.
Aşçının notu: Blenderiniz muzların hepsini birlikte almazsa tozşeker ve muzu ikiye bölerek blenderden geçirebilirsiniz.
TARİF DETAY