Mutluluk ve keyif için
En karamsar anımızda bile mutluluk veren çikolata ile hem şık hem de lezzetli tarifler...
ÇİKOLATA SOS
2 adet (80’er gramlık) bitter çikolata, 1 litre süt, 2 su bardağı tozşeker, 2 kahve fincanı kakako, 2 paket vanilya
Süt, tozşeker, kakao ve vanilyayı bir tencereye alın. Çok kısık ateşte çırpma teli ile çırparak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra arada sırada karıştırarak, 1-1.5 saat pişirin. İyice koyulaşıp sos kıvamına geldikten sonra tencereyi ocaktan alın. Çikolatayı ilave edip, eritin. Üzerinin kaymak tutmaması için sos soğuyana kadar sürekli karıştırın. Hemen kullanmayacaksanız saklamak üzere kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Mutluluk ve keyif için
ÇİKOLATALI VE VİŞNELİ RULO PASTA(8-10 Kişilik)
Kek hamuru için: 3 adet yumurta, bir tutam tuz, 3 kahve fincanı silme un, iki buçuk kahve fincanı tozşeker, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tereyağı, iç malzeme için: 2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, 1 kutu (200 ml) krema, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya, 500 gram vişne, üzerine: 2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, 6-8 adet vişne, nane yaprağı
Kek hamuru için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta aklarını tuz ile birlikte derin bir kapta kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını ise un, tozşeker ve vanilya ile birlikte boza kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurta sarılarının içine kar haline getirdiğiniz yumurta aklı karışımı yavaşça ilave edin ve tahta bir spatula ile şöyle bir karıştırın. Orta büyüklükte bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip, her tarafını tereyağı ile iyice yağlayın. Yağlı kağıdın üzerine 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından alır almaz rulo yapın ve soğuduktan sonra ruloyu açıp, yavaşça yağlı kağıdı çıkarın. İç malzeme için iri parçalara ayrılmış çikolata ve kremayı bir tencereye alıp, çok kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, içine tereyağı ve vanilyayı katın. Karışım iyice soğuyana kadar sürekli karıştırın. Pişirdiğiniz kekin üzerine çikolatalı karışımı yayın ve bıçakla düzeltin. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış 500 gram vişneyi gelişigüzel yerleştirin. Pastayı rulo yapın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Vişne ve nane yaprağı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Mutluluk ve keyif için
DAMLA ÇİKOLATALI KEK (8-10 Kişilik)
1 su bardağı damla çikolata, 4 adet yumurta, bir tutam tuz, 4 kahve fincanı tozşeker, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı krema, yarım çay bardağı yoğurt, 2 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un, üzerine: damla çikolata
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akının içine tuz ilave edip, kar haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Diğer yandan yumurta sarılarını tozşeker ve vanilya ile birlikte çırpıcı ile boza kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra krema ile yoğurdu ekleyin. Tahta bir spatula ile karıştırıp, yavaşça yumurta aklarını ekleyin. Elenmiş kabartma tozu ve unu katıp, en son damla çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve kolay çıkması için yağlanmış-unlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerini damla çikolata ile süsleyerek, servis yapın.
Mutluluk ve keyif için
KARAMELLİ PROFİTEROL (6-8 Kişilik)
Şu hamuru için: 1 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, 2 tatlı kaşığı tozşeker, bir tutam tuz, 1 su bardağı un, 3 adet yumurta, iç malzeme için: 2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata, 1 çay bardağı krema, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya, yarım çay bardağı dövülmüş antepfıstığı, karamel için: 1 su bardağı tozşeker, 3 çorba kaşığı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu
Öncelikle şu hamuru için suyu bir tencereye alın ve ateşe oturtun. İçine tereyağı, tozşeker ve tuzu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynayınca tencereyi ocaktan alın ve unu ekleyip, bir çırpıcı ile iyice çırpın. Büyük bir yumak olunca ılınmaya bırakın. Ilınınca teker teker yumurtaları ilave edip, bir yandan da topaklanmaması için çırpıcı ile sürekli çırparak una yedirin. Daha sonra karışımı sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak erik büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğuyup, kıtır olması için fırının içinde kapağını açmadan bekletin. 2 İç malzeme için iri parçalara ayrılmış çikolata ve kremayı bir tencereye alıp, çok kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, içine tereyağı ve vanilyayı katın. Karışım soğuyana kadar sürekli karıştırın ve antepfıstığını ekleyin. Soğuyan şu hamurlarının içine bu karışımı çay kaşığı yardımıyla doldurun. 3 Karamel için tozşekeri küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte şekeri erimeye bırakın. Şeker erimeye başlayınca su ve limon suyunu katın. Arada bir karıştırarak karamel renginde hafif koyu ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Dörtlü gruplar halinde hazırladığınız ballı pastacıkların üzerine kıvama gelen karamel sostan birer çorba kaşığı gezdirin ve servis yapın.
Mutluluk ve keyif için
BEYAZ BÜYÜ (20 Adet)
1 su bardağı fındık, 3 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı mısır gevreği, 1 çay bardağı pirinç patlağı veya yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 çorba kaşığı un, üzeri için: 2 paket (80’er gramlık) beyaz çikolata
Fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif pembeleşene kadar kavurun. Soğuduktan sonra kırık pirinç tanesi büyüklüğünde olacak şekilde robottan geçirin. Derin bir kasede yumurta ile tozşekeri çırpın ve robottan geçirdiğiniz mısır gevreğini ekleyin. Fındık, pirinç patlağı veya yulaf ezmesi ile vanilyayı da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp, unlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı gezdirin ve soğuduktan sonra servis edin.
Mutluluk ve keyif için
ÇİKOLATA DOLGULU AY ÇÖREĞİ (30 Adet)
Hamuru için: 1 çay bardağı sıvıyağ, 125 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay kaşığı mahlep, 1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı, 1 paket (10 gram) instant maya, aldığı kadar un, iç malzeme için:bir buçuk su bardağı ufalanmış kek, 1 adet yumurtanın akı, yarım kahve fincanı süt, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay bardağı damla çikolata, 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı, 2 çorba kaşığı kakao, 1 çay bardağı tozşeker, 1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi, yarım çay kaşığı tarçın, 3-4 adet doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi, üzerine: 1 adet yumurta sarısıü 1 çay bardağı file fındıkü 1 çay bardağı file badem
Hamur için yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta, süt, tozşeker, mahlep, damla sakızı ve instant mayayı koyup, karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Yoğurma kabının ağzını bir kapakla örtün ve mayalanması için 3-4 saat dinlendirin. İç malzeme için ufalanmış kek, yumurta akı, süt, ceviz, damla çikolata, antepfıstığı, kakao, tozşeker, granül meyve şekerlemesi, tarçın ve portakal kabuğu şekerlemesini derin bir kapta karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde ince olacak şekilde açıp, bir ucuna 1 tatlı kaşığı dolusu iç harç koyun. Önce rulo yapın, daha sonra ay şekli verip, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler