Mütevazi baklavalık yufkadan mükellef sofralara...

Baklavalık yufka ile hazırlanan farklı tarifleri sizler için derledik...

HAVUÇ DİLİMİ(6-8 Kişilik)

Malzemeler:

40 adet baklavalık yufka

200 gram tereyağı

2 su bardağı kıyılmış antepfıstığı

1 çorba kaşığı tozşeker

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su

3 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisi ebadında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 adet yufkayı, aralarına birer çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek ve kesilen küçük yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20. katın üzerine antepfıstığı ve tozşeker serpin. Üzerine kalan 20 adet yufkayı, aralarına birer çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin. Üçgen şeklinde kesip, üzerine kalan eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık şerbeti havuç dilimlerinin üzerine gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.