Müjdeyle gelen sebze bakla
ENGİNAR GÖBEĞİNDE FAVA(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet enginar
1 adet soğan
2 su bardağı su
6 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kesmeşeker
Yarım limonun suyu
5-6 dal kaşığı kıyılmış dereotu, Tuz
Fava için:
1 su bardağı kuru bakla
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
Kapari ve kıyılmış dereotu
Hazırlanışı:
Fava için kuru baklayı 7-8 saat suda bekletin. Suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine dörde bölünmüş soğan, su, zeytinyağı, limon suyu, kesmeşeker ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Bakla yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra blenderden geçirip bir sıkma torbasına alın. Enginarları bir tencereye alıp, üzerine piyazlık doğranmış soğan, su, zeytinyağı, kesmeşeker, limon suyu ve tuz koyup, kapağını kapatın. Tencerenizin üzerini kapatacak büyüklükteki yağlı kağıdı akan suyun altında hafifçe ıslatıp sıkın. Yemek kaynamaya başlayınca, kağıdı tencerenin üzerine örtün (kağıdın ateşe gelmemesine dikkat ederek). Kapağını kapatıp ocağı kısın. Enginarlar yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Enginarların kenarını kıyılmış dereotuna bulayıp servis tabağına alın . Sıkma torbasındaki favayı enginarların üzerine sıkın. Kapari ve kıyılmış ereotu serperek servis yapın.
Müjdeyle gelen sebze bakla
BAKLALI PİRİNÇ PİLAVI(6 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram bakla
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Yeteri kadar su
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinci, 15 dakika ılık tuzlu suda bekletip süzün. Baklayı yıkayıp, ayıkladıktan sonra yarım cm büyüklüğünde doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine baklayı ekleyip, sote edin. Kalan zeytinyağını bir tencereye alıp, kızdırın. Pirinci katıp, rengi beyazlaşana dek kavurun. Üzerine iki buçuk su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekince baklayı ilave edin. Tamamen suyunu çekince ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın ve 10 dakika demlendirip servis yapın.
Müjdeyle gelen sebze bakla
KURU DOMATESLİ VE SUCUKLU BAKLA(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg bakla
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
15 adet kurutulmuş domates
15 dilim sucuk
3-4 diş kıyılmış sarmısak
Tuz
Hazırlanışı:
Baklayı yıkayıp, uç kısımlarını temizleyin. Bir tencereye su koyup, üzerine bir tutam tuz ekleyin. Kaynamaya başlaşınca baklayı koyup, kapağını kapatmadan 15 dakika haşlayın. Deliklikepçeyle tencereden alıp, kararmalarını önlemek için buzlu su dolu bir kaba aktarın. 5 dakika bekletip süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp, küp doğranmış kuru domates ve sucuğu üzerine ekleyin. Karıştırarak soteleyin. Tavaya 3 çorba kaşığı sıcak su koyun ve suyu tamamen çekene dek sotelemeye devam edin. Sarmısağı katıp, birkaç dakika daha soteleyin. Baklayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve bakla yumuşayana dek arada bir karıştırarak pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri