Müjdeyle gelen sebze bakla

ENGİNAR GÖBEĞİNDE FAVA(6 Kişilik)

Malzemeler:

6 adet enginar 

1 adet soğan 

2 su bardağı su 

6 çorba kaşığı zeytinyağı 

5 adet kesmeşeker 

Yarım limonun suyu 

5-6 dal kaşığı kıyılmış dereotu, Tuz

 

Fava için: 

1 su bardağı kuru bakla 

1 adet orta boy soğan 

2 su bardağı su 

Yarım çay bardağı zeytinyağı 

Yarım limonun suyu 

1 adet kesmeşeker 

1 çay kaşığı tuz

 

Üzerine:

Kapari ve kıyılmış dereotu 

Hazırlanışı:

Fava için kuru baklayı 7-8 saat suda bekletin. Suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine dörde bölünmüş soğan, su, zeytinyağı, limon suyu, kesmeşeker ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Bakla yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra blenderden geçirip bir sıkma torbasına alın. Enginarları bir tencereye alıp, üzerine piyazlık doğranmış soğan, su, zeytinyağı, kesmeşeker, limon suyu ve tuz koyup, kapağını kapatın. Tencerenizin üzerini kapatacak büyüklükteki yağlı kağıdı akan suyun altında hafifçe ıslatıp sıkın. Yemek kaynamaya başlayınca, kağıdı tencerenin üzerine örtün (kağıdın ateşe gelmemesine dikkat ederek). Kapağını kapatıp ocağı kısın. Enginarlar yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Enginarların kenarını kıyılmış dereotuna bulayıp servis tabağına alın . Sıkma torbasındaki favayı enginarların üzerine sıkın. Kapari ve kıyılmış ereotu serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...