Misafirlerinizi bu böreklerle şaşırtın
Çiğ Börek Tarifi (15 adet)
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 adet soğan
125 gram yağsız kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın. Hamur için unu bir kaba eleyin. Üzerine yoğurt, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 eşit beze yapın. Hamurların her birini unlanmış tezgahta merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlara harcı paylaştırın. Yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarına bastırarak ya da bir hamur ruleti ile keserek sıkıca birleştirin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Geleneksel bir Tatar yemeği olan “Çiğ Börek”in kenarlarını kapattıktan sonra çok bekletmeden kızartmanız gerekir. Kuruyan börekler kabarmaz. Ayrıca börekleri kızartacağınız yağın çok sıcak olmasına dikkat edin.
Misafirlerinizi bu böreklerle şaşırtın
Pazılı Börek Tarifi (6 kişilik)
Yarım demet pazı
1 adet orta boy soğan
2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılır)
10 adet milföy yaprağı
100 gram çökelek veya lor peyniri
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
YIKANMIŞ pazıları ince kıyalım. Küp doğranmış soğanı, sıvıyağda hafifçe pembeleştirelim. 1 Üzerine kıyılmış pazıları ilave edip kavuralım. 2 Pazılar diriliklerini kaybettiğinde ateşten alıp üzerine peynir ekleyelim. Ardından yumurtaları ve tuzu katıp karıştıralım. 3 Milföy hamurlarının ortalarına pazılı içten pay ederek yerleştirelim. 4 Hamurun kenarlarını, mantı kapatır gibi, zarf şeklinde kapatalım. Kenarlarını, pişerken açılmaması için iyice sıkıştıralım ve üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
Aşçının notu: Milföy hamurunun güzel kabarması için mutlaka fırınımızı 5-6 dakika önceden ısıtmak gerekir.
YIKANMIŞ pazıları ince kıyalım. Küp doğranmış soğanı, sıvıyağda hafifçe pembeleştirelim. 1 Üzerine kıyılmış pazıları ilave edip kavuralım. 2 Pazılar diriliklerini kaybettiğinde ateşten alıp üzerine peynir ekleyelim. Ardından yumurtaları ve tuzu katıp karıştıralım. 3 Milföy hamurlarının ortalarına pazılı içten pay ederek yerleştirelim. 4 Hamurun kenarlarını, mantı kapatır gibi, zarf şeklinde kapatalım. Kenarlarını, pişerken açılmaması için iyice sıkıştıralım ve üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
Aşçının notu: Milföy hamurunun güzel kabarması için mutlaka fırınımızı 5-6 dakika önceden ısıtmak gerekir.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler