Mis kokulu yemekler
Evinizi sarıp sarmalayacak mis kokulu anne yemekleri...
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg börülce
4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
AYIKLANMIŞ börülceyi kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sosu börülcenin üzerine gezdirip servis yapın.
Mis kokulu yemekler
PEYNİRLİ ÜÇGEN BÖREK(10 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
1 şişe sade maden suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram keçi peyniri veya lor peyniri
1 adet yumurta
4 dal maydanoz
Üzeri için:
Çörekotu Susam
Hazırlanışı:
MADEN suyu ile sıvıyağı karıştırın. Ufalanmış peynir, yumurta akı ve kıyılmış maydanoz ilave edip iyice karıştırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine serin. Üç adet yufkayı, üzerlerine maden sulu karışımdan sürerek düz bir zeminde üst üste yerleştirin. Yufkaların kenarlarını ortada birleştirip, zarf şekli verin. Yeniden maden sulu karışımdan sürün. Peynirli harcı yufkaların ortasına, kenarları boşta kalacak şekilde yerleştirin. Yufkaların dört ucunu ortada birleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu veya susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
TARİF DETAYMis kokulu yemekler
FIRINDA PATATES OTURTMA(5 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet patates
1 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ
250 gram kıyma
3 adet sivri biber
3 adet domates
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Servis için:
Kıyılmış maydanoz
Patates kızartması
Hazırlanışı:
Küp doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kıyma, kıyılmış biber, doğranmış domates ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz ilave edin. Patateslerin kabuklarını temizleyip, enlemesine ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşıkla oyup, yıkayın. İyice kurulayıp, kalan sıvıyağda hafifçe kızartın. Pişirme kabına yerleştirip, içlerini kıymalı harçla doldurun. Ayrı bir yerde salçayı su ile açıp, patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Maydanoz ve patates kızartması ile süsleyip servis yapın.
TARİF DETAYMis kokulu yemekler
KESME TATLI(12 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Harç için:
2 adet yumurtanın akı
Bir buçuk su bardağı fındık
1 çorba kaşığı kakao
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su, yarım limon
Hazırlanışı:
YUMURTA sarısı, tereyağı, sıvıyağ, irmik, yoğurt, pudraşekeri, un ve kabartma tozunu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Harç için yumurta akı, dövülmüş fındık ve kakaoyu karıştırın. Harcı hamurun üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
TARİF DETAY