Mis kokulu yemekler

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE(4 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım kg börülce

4 diş sarmısak

4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 adet orta boy domates

Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

AYIKLANMIŞ börülceyi kaynar suda, hafif yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp, servis tabağına alın. Ayrı bir yerde kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Sosu börülcenin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...