Mis kokulu sıcak ziyafet
Hamur açarak yapabileceğiniz gibi,hazır yufka ya da milföy kullanarak da hazırlayabileceğiniz nefis börek tarifleri...
SUFLE BÖREK(8 Kişilik)
3 adet yufka, 4 adet yumurta, 1 kg süt, 350 gram dil peyniri, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurtaları çırpın. Üzerine süt döküp karıştırın ve kenara alın. Yufkaları önce dörde, daha sonra her parçayı kendi içinde üçe bölerek on iki parça elde edin. Dil peynirini didikleyin. Yufka parçalarını düz bir zemine yayıp geniş tarafına dil peyniri koyun. Çok gevşek olarak sarın ve hepsini derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı gezdirip bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tereyağını küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini tepsinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın.
Mis kokulu sıcak ziyafet
MISIR UNLU FASULYELİ BÖREK(8 Kişilik)
Hamur için: 1 kg un, yeteri kadar ılık su, tuz, 250 gram mısır unu, içi için: iki buçuk su bardağı haşlanmış kurufasulye, 1 litre süt, 1 su bardağı sıvıyağ, üzerine: 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ
Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin. Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın. Diğer tarafta kurufasulyeyi ezip sütle karıştırın. Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Üzerine kurufasulyeli karışımdan koyun. 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Her yufkanın arasına kurufasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin. Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Mis kokulu sıcak ziyafet
BARDAK BÖREĞİ(8 Kişilik)
Hamur için: 1 su bardağı eritilmiş margarin, 1 adet yumurta, 2 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un, içi için: 4 adet haşlanmış patates, 3 dal taze soğan, 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı fesleğen, Toz kırmızıbiber, tuz, üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, haşhaş tohumu
Derin bir kaseye eritilmiş ve ılınmış margarini alın. İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. İçi için, patatesi rendeleyin. İnce kıyılmış taze soğan, beyaz peynir, maydanoz, fesleğen, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Dinlenmiş hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bir adet bezeyi tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer bezeyi de açıp harcın üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri