Minik lezzet sandıkları
MOULES PROVENCALE(6 Kişilik)
Malzemeler:
40 adet kabuklu midye
1 adet küçük boy soğan
4 adet domates
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
1 dal kereviz sapı
1 çay kaşığı beyazbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kabukları ve içi temizlenmiş midyeleri bir tencereye alın. Rendelenmiş soğan ve domatesi ekleyin. Sarmısak, fesleğen, ince kıyılmış kereviz sapı ve beyazbiber ilave edin. Zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve harlı ateşte 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Minik lezzet sandıkları
MOULES ESCARGOTE(5 Kişilik)
Malzemeler:
25 adet kabuklu midye
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
7-8 dal maydanoz
100 gram mozzarella peyniri
Tuz, kişniş, karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş midyeleri haşlayın ve suyunu süzün. Midye kabuklarını ikiye ayırın ve tepsiye dizin. Bir kasede tereyağı ile fesleğen, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kişniş ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı, midyelerin üzerini kapatacak şekilde paylaştırın. Rendelenmiş mozzarella peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgarasında peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Minik lezzet sandıkları
BLACK FETTUCCİNE(4 Kişilik)
Malzemeler:
30-40 adet iç midye
1 paket mürekkep balıklı fettuccine
2-3 diş ince kıyılmış sarmısak
6-7 adet kiraz domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
6-7 dal maydanoz, tuz
Hazırlanışı:
Fettuccine' yi üzerindeki tarife göre haşlayıp, süzün ve bir kenara alın. Midye, sarmısak ve kiraz domatesi tavaya koyun. Zeytinyağını ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Haşladığınız fettuccine'yi ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Minik lezzet sandıkları
KÖRİLİ MİDYE TAVA(2 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet iç midye
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı köri
1 su bardağı soda
1 çay bardağı su
tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kaparili tarator sos:
4 dilim bayat ekmek için Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı kapari
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 diş sarmısak, tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle midye tava için bir kasede un, köri ve tuzu, ayrı bir kapta ise soda ve suyu karıştırın. Midyeleri önce unlu karışıma daha sonra sodalı suya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına koyun. Tarator sos için bayat ekmek içlerini 15 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu sıktıktan sonra bir tabağa alın. İçine suyu dökerek karıştırın. Sırasıyla kapari, zeytinyağı, sirke, limon suyu, dövülmüş sarmısak ve tuzu ilave edin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Körili midye tavayı tarator sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler