Minik lezzet sandıkları

MOULES PROVENCALE(6 Kişilik)

Malzemeler:

40 adet kabuklu midye

1 adet küçük boy soğan

4 adet domates

2 diş sarmısak

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen

1 dal kereviz sapı

1 çay kaşığı beyazbiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kabukları ve içi temizlenmiş midyeleri bir tencereye alın. Rendelenmiş soğan ve domatesi ekleyin. Sarmısak, fesleğen, ince kıyılmış kereviz sapı ve beyazbiber ilave edin. Zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve harlı ateşte 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...