Mevsiminde ayva tatlısı iyi gider
Ayva Marmeladı Tarifi
4 adet küçük boy ayva
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 adet karanfil
Yarım su bardağı badem
KABUKLARI temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve tozşeker ekleyip kaynatın. Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
Ayva Marmeladı Tarifi
4 adet küçük boy ayva
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 adet karanfil
Yarım su bardağı badem
KABUKLARI temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve tozşeker ekleyip kaynatın. Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
Mevsiminde ayva tatlısı iyi gider
Ayva Tatlısı Tarifi (10 kişilik)
5 adet ayva
4 su bardağı tozşeker
Harcı için: 5-6 adet hurma
Yarımşar su bardağı iri
kıyılmış ceviz ve badem
Yarım su bardağı kuşüzümü
2 çorba kaşığı tozşeker
Tarçın
Servis için: Kaymak
AYVALARIN kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, tencereye yerleştirin. Üzerine, ayvaların içinden çıkan çekirdekleri ve tozşekeri serpiştirip, 2-3 saat dinlendirin. Kısık ateşte, ayvalar kızarana dek pişirin. Harç için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, doğrayın. Hurma, ceviz, badem, kuşüzümü ve tozşekeri karıştırarak tavada pişirin. Ocaktan almaya yakın tarçın ilave edip, karıştırın. Pişen ayvaları servis tabağına alın. Ortalarına hazırladığınız karışımdan pay edin. Kaymakla servis yapın.
Mevsiminde ayva tatlısı iyi gider
Ayva Tatlısı Tarifi (4 kişilik)
4 adet büyük boy ayva
Üç buçuk su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı konyak
Süslemek için: Nane yaprakları
Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. Tencereye yerleştirip, çıkardığınız çekirdekleri de tencereye serpiştirin. Üzerine tozşekeri ilave edin. Su katıp, kısık ateşte ayvalar yumuşayana dek pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce, ayvaların üzerine konyağı gezdirin. 2-3 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Mevsiminde ayva tatlısı iyi gider
Ayva Tatlısı Tarifi (4 kişilik)
2 adet ayva, 1 adet elma
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
2 su bardağı su
1 çay kaşığının ucu ile
kırmızı gıda boyası
100 gram kaymak
AYVALARI soyup ikiye bölün ve bir fırın tepsisine dizin. Elmayı soyup rendeledikten sonra tarçın ve 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı ayvaların içlerine doldurun. Tozşekeri ve gıda boyasını su ile karıştırıp. Karanfili de içine atıp tepsiye dökün. Tepsinizin üstünü kaplayacak ebattaki yağlı kağıdı su dolu bir kaba koyup ıslattıktan sonra tepsinin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kaymakla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Tepsinin üzerine koyduğumuz yağlı kağıdı ıslatmamızın sebebi; yağlı kağıdın malzemeye yapışarak kaymadan sabit kalması amaçlıdır.