Mantı sevdası
Vazgeçilmez lezzetlerimizden mantıya farklı yorumlar katarak çeşitliliğini arttırdık. İşte birbirinden farklı ve enfes mantı tarifleri...
BEZELYELİ ZEYTİNLİ MANTI(8 Kişilik)
1 paket mantı makarna, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 200 gram haşlanmış bezelye, 50 gram beyaz peynir, 1 demet taze soğan, bir tutam dereotu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 8-10 adet kiraz domates, 8-10 adet siyah zeytin, 2 çorba kaşığı tane mısır
Mantı makarnayı haşlayarak süzün. Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın. Çatalla iyice ezin. Haşladığınız mantı makarnaları soğuk sudan geçirip suyunu süzün. Mantıların içlerini bezelyeli harçla doldurun. 2 çorba kaşığı sıvıyağda kiraz domatesleri ve zeytinleri 5 dakika soteleyin. Tüm malzemeyi derin bir kapta birleştirin. Üzerine mısır taneleri serperek servis yapın.
Mantı sevdası
FIRINDA MANTI(4 Kişilik)
12 adet baklavalık yufka, 250 gram kıyma, 1 adet soğan, yarım demet maydanoz, 1 adet yumurtanın akı, 1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz, sos için: 500 gram yoğurt, 2 diş sarmısak, üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pulbiber, yeteri kadar nane
Harç için kıyma, rendelenmifl soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta akı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, kenara alın. İki adet yufkayı üst üste koyup, kenarını 2 cm katlayın ve harçtan 2 çorba kaşığı yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, küçük küpler halinde kesin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirip, servis tabağı alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Tereyağında yakılmış pulbiber gezdirip, nane serpiştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri