Mantı sevdası

Vazgeçilmez lezzetlerimizden mantıya farklı yorumlar katarak çeşitliliğini  arttırdık. İşte birbirinden farklı ve enfes mantı tarifleri...

BEZELYELİ ZEYTİNLİ MANTI(8 Kişilik)

1 paket mantı makarna, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 200 gram haşlanmış bezelye, 50 gram beyaz peynir, 1 demet taze soğan, bir tutam dereotu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 8-10 adet kiraz domates, 8-10 adet siyah zeytin, 2 çorba kaşığı tane mısır

Mantı makarnayı haşlayarak süzün. Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın. Çatalla iyice ezin. Haşladığınız mantı makarnaları soğuk sudan geçirip suyunu süzün. Mantıların içlerini bezelyeli harçla doldurun. 2 çorba kaşığı sıvıyağda kiraz domatesleri ve zeytinleri 5 dakika soteleyin. Tüm malzemeyi derin bir kapta birleştirin. Üzerine mısır taneleri serperek servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...