Mantı sevdası
Vazgeçilmez lezzetlerimizden mantıya farklı yorumlar katarak çeşitliliğini arttırdık. İşte birbirinden farklı ve enfes mantı tarifleri...
BEZELYELİ ZEYTİNLİ MANTI(8 Kişilik)
1 paket mantı makarna, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 200 gram haşlanmış bezelye, 50 gram beyaz peynir, 1 demet taze soğan, bir tutam dereotu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 8-10 adet kiraz domates, 8-10 adet siyah zeytin, 2 çorba kaşığı tane mısır
Mantı makarnayı haşlayarak süzün. Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın. Çatalla iyice ezin. Haşladığınız mantı makarnaları soğuk sudan geçirip suyunu süzün. Mantıların içlerini bezelyeli harçla doldurun. 2 çorba kaşığı sıvıyağda kiraz domatesleri ve zeytinleri 5 dakika soteleyin. Tüm malzemeyi derin bir kapta birleştirin. Üzerine mısır taneleri serperek servis yapın.
Mantı sevdası
MEZGİT MANTI(4 Kişilik)
1 adet mezgit balığı filetosu, 1 dal taze soğan, 2 diş sarmısak, 1 adet kırmızı biber, 1 adet sivri biber, 1 adet domates, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet yufka, tuz, karabiber, pulbiber
Mezgit fileto, taze soğan, sarmısak, kırmızı biber, sivri biber ve kabuğu soyulmuş domatesi incecik kıyıp karıştırın. Tuz, karabiber, pulbiber ekleyin. Daha sonra tavaya aldığınız zeytinyağında hafif soteleyin ve soğumaya bırakın. Yufkayı önce 2 parmak kalınlığında enlemesine, sonra da 2 parmak kalınlığında boylamasına kesip, kareler elde edin. Ortalarına balıklı iç harçtan koyup, üçgen şekilde kapatıp, kenarlarına bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Mantı sevdası
NOHUTLU MANTI(6 Kişilik)
1 paket hazır mantı, 1 su bardağı nohut (haşlanmış), 1 su bardağı yoğurt, 4-5 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
Mantıyı paketteki tarife göre haşlayın. Mantının pişmesine 10 dakika kala, haşlanmış nohutu ekleyin. Cam bir servis kabına mantıyı hafif suyuyla birlikte aktarın. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Mantının tencerede kalan suyundan sarmısaklı yoğurda biraz ekleyip ılıtın. Bu yoğurdu mantının üzerine gezdirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip, baharatları kavurun. Mantının üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
Mantı sevdası
PATATESLİ MANTI(4 Kişilik)
3 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, su, mantı içi için: 3-4 Patates, 1 Kuru Soğan, tuz, kırmızı pul biber, 1 dal maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, tuz, suyu İçin: 2 yemek kaşığı salça, su, tuz, kırmızı pul biber, nane, et suyu, tereyağ
Un,yumurta ve tuz 'u karıştırarak bir hamur yapınız.Hamuru yoğururken gerektiği kadar su ekleyiniz.Sert bir hamur olmasına özen gösteriniz.Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru dinlenmeye alınız.Dinlenme esnasında üzerini nemli bir bez ile örtünüz.Hamurunuz dinlenirken içini hazırlamaya başlayınız.İçi için patatesleri haşlayınız ve eziniz.Soğanı az miktarda sıvı yağ ve bir miktar salça ile bir tavada öldürünüz.Daha sonra soğana ince ince doğranmış maydanozları ekleyip karıştırınız.Az miktarda tuz ve Pul Biber ekleyip içi ocaktan alınız.Hamurunuzu bir tahta ve oklava yardımı ile büyük ve yırtılmayacak şekilde mantı hamuru şeklinde açınız.Açmış olduğunuz hamuru çok küçük olmamak şartı ile karelere bölünüz.(Karelerin boyu 5-6 cm olabilir.)Bu kare hamurların içine patatesli içinizi koyup hamuru üçgen şeklinde kapatınız.Bu işlemi tüm açmış olduğunuz hamurlar için yaptıktan sonra ayrıca bir tencerede mantılarınızın çokluğuna göre 10-15 bardak suyu et suyu ekleyerek kaynatınız.Kaynayan suya az miktarda tuz atınız ve mantılarınızı suda haşlayınız.Haşlama işlemi bittikten sonra bir tavada 3 Yemek Kaşığı Tereyağı eritip içine pul biber ,salça ve nane ekleyip pişiriniz.Daha sonra bu yağlı karışımı çorbanızın üzerine ekleyiniz.Dilerseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Mantı sevdası
FIRINDA MANTI(4 Kişilik)
12 adet baklavalık yufka, 250 gram kıyma, 1 adet soğan, yarım demet maydanoz, 1 adet yumurtanın akı, 1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz, sos için: 500 gram yoğurt, 2 diş sarmısak, üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pulbiber, yeteri kadar nane
Harç için kıyma, rendelenmifl soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta akı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, kenara alın. İki adet yufkayı üst üste koyup, kenarını 2 cm katlayın ve harçtan 2 çorba kaşığı yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, küçük küpler halinde kesin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirip, servis tabağı alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Tereyağında yakılmış pulbiber gezdirip, nane serpiştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri