Mangal yakma ve yapma teknikleri
Mangal yakma:
■ Mangalda önceden kalan kül varsa tozu temizleyin. Gazeteleri küçük parçalar halinde yırtıp, buruşturun ve mangalın en altına koyun.
■ Gazetelerin üstüne çıra ve tahta parçalarını koni şeklinde koyun.
■ En üste odun kömürünü koyun.
Mangal yakma ve yapma teknikleri
■ Birkaç yerden tutuşturun.
■ Mangal biraz tutuşunca üzerine bacayı yerleştirin.
■ Arada bir kalın bir kartonla mangalı yelleyip ateşi alevlendirin.
■ Izgara telini mangalın üzerine yerleştirin.
Mangal yakma ve yapma teknikleri
■ Pişirdiğiniz malzemelerin ızgaraya yapışmasını önlemek için bir adet soğanı ikiye bölüp, ızgara tellerine sürün. Bu işlemi birkaç kez tekrarladıktan sonra soğanı sıvıyağa batırıp yeniden ızgaraya sürün, daha sonra malzemeleri yerleştirin.