Limonun en tatlı 16 hali

 Limonlu Pratik Ekler Tarifi (10 adet)

 3 adet yumurta
9 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
3 çorba kaşığı un
Bir buçuk limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
250 gram kedidili bisküvi


Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin. Bu karışımı tencereye alıp zerine su ekleyin. Un, limon suyu ve kabuğunu ilave edip kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 1 adet kedidilinin iç tarafına muhallebiden sürün ve ikinci kedidilini üzerine kapatıp tekrar muhallebi sürün. Ekler ve karışım bitene kadar işleme devam edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...